Incidente și accidente pe mări și oceane

232
Incidente și accidente pe mări și oceane - incidentepemari-1512303777.jpg

Articole de la același autor

Centrul de urgență maritim din Taishan a primit un semnal de primejdie de la cargoul de mărfuri generale "SHUN XIN 188". Nava a anunțat că se scufundă, pe vreme furtunoasă, în apropierea insulei Wuzhou, în apele provinciei Guangdong, la sud-vest de Macao. Incidentul a avut loc pe data de 1 decembrie 2017. Mai multe nave de pescuit și comerciale au fost angrenate în acțiunea de salvare. În cele din urmă, cei 10 membri ai echipajului de pe "SHUN XIN 188" au fost salvați.

x x x

Nava portcontainer "MAERSK BOGOR" a lovit cheul în portul Novorossiysk, după ce, în timpul manevrei de remorcare din dană, cablul de remorcare s-a rupt. O macara de cheu și portcontainerul au suferit avarii.

x x x

Cargoul de mărfuri generale "RMS GOOLE" a intrat în coliziune cu pilotina rusească "KRUTOYAR", în noaptea de 28 noiembrie, în rada portului Vysotsk, Rusia. Pilotina, având trei oameni la bord, s-a răsturnat. Unul dintre aceștia a fost salvat de nava "RMS GOOLE", iar ceilalți doi sunt dați dispăruți.

x x x

Ferry-boat-urile "NUSA AGUNG" și "TITIAN MURNI" s-au ciocnit în strâmtoarea Sunda, din Sumatra. În urma impactului, "NUSA AGUNG" a început să ia apă. Incidentul s-a petrecut pe ceață. Nu au fost raportate victime.

x x x

"KRI Sibarau 847", o navă de patrulare a Marinei indoneziene, s-a scufundat în strâmtoarea Malacca, pe data de 2 decembrie, fiind prinsă de furtună în timp ce i s-a defectat motorul. Întregul echipaj a fost salvat. Vasul a fost construit în 1968, avea capacitatea de 146 tdw, lungimea de 33 metri. Era dotată cu un tun de 40 mm și mitraliere.

x x x

În dimineața zilei de 30 noiembrie 2017, un bucătar indian, în vârstă de 59 de ani, a căzut peste bordul vasului porcontainer "MSC DYMPHNA". Nava era acostată în Puerto de la Luz, Las Palmas, când bucătarul a vrut să arunce gunoiul în apă. Bărbatul s-a dezechilibrat și a căzut peste bord. În cădere, s-a lovit de cheu, după care a ajuns în apă. A fost recuperat după o jumătate de oră, dar era deja mort.

x x x

Activiștii din Sardinia protestează împotriva transformării orașului Cagliari într-un centru de comerț cu arme, după nava daneză "KARINA DANICA" a sosit la portul Cagliari, pe 28 noiembrie, sub securitate maximă, escortată de trei remorchere și ambarcațiune a Gărzii de Coastă. Potrivit activiștilor, "KARINA DANICA" este închiriată de compania americană Charming, care este furnizorul oficial al armamentului standard non-NATO pentru aliații americani sau militanții prietenosi din Siria și Orientul Mijlociu în general. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 09 Aprilie 2014
Stire din Economie : Un șir de catastrofe navale
Pagina a fost generata in 1.9938 secunde