Incidente și accidente pe mări și oceane

294
Incidente și accidente pe mări și oceane - incidente-1505055477.jpg

Articole de la același autor

Tancul petrolier tailandez "MGT 1" a fost atacat de un grup de 13 pirați înarmați, aflați la bordul a două ambarcațiuni mici. Incidentul a avut loc pe 6 septembrie 2017, în Marea Chinei de Sud, la aproximativ 80 mile marine est de Kuala Terengganu, Malaiezia. Pirații au preluat nava sub control, echipajul fiind forțat să transfere circa 900 tone de motorină pe nava-mamă a bandiților.

În timpul atacului, echipajul a reușit să alerteze autoritățile din Malaiezia. Pe 7 septembrie, forțele de intervenție au urcat la bordul tancului petrolier și au capturat zece dintre pirați. Alți trei pirați au reușit să fugă cu o barcă.

x x x

Pe data de 8 septembrie 2017, în sala mașinilor de pe ferry-boat-ul "Almariya" s-a produs un incendiu. La bord se aflau 1.668 de pasageri. Nava tocmai plecase din Nador, Maroc, îndreptându-se spre Almeria, Spania. Focul a fost stins rapid de către echipaj, dar nava a rămas în black-out și a intrat în derivă. La scurt timp, ferry-boat-ul a fost remorcat până în Nador, unde pasagerii au fost debarcați. Nimeni nu a fost rănit.

x x x

Pe data de 7 septembrie 2017, în portul Puerto Mardin, din Patagonia, Argentina, a izbucnit un incendiu pe traulerul oceanic "Urabain". Nava era pe cale să părăsească portul, când a avut loc incidentul. Din cauza fumului gros, pompierii au fost nevoiți să folosească aparatele de respirație pentru a evacua echipajul. Focul a fost pus sub control după câteva ore. Un membru al echipajului a fost spitalizat.

x x x

Pe data de 6 septembrie 2017, în timpul operațiunilor de încărcare cu bare din oțel, în portul Visakhapatnam, cargoul de mărfuri generale "Hai Duong 09" s-a aplecat spre tribord, sprijinindu-se pe cheu. Înainte de încărcare, tancurile de balast erau goale. Aproximativ 1.200 tone oțel erau deja încărcate în momentul în care nava a început să-și piardă echilibrul. În cursul incidentului, șase persoane, printre care docheri aflați în magaziile navei, au fost rănite.

x x x

Pe data de 6 septembrie 2017, în timpul testării, noul ferry-boat "Benchi Express", care urmează să efectueze transportul costier în zona Insulelor Canare, a lovit digul. Corpul navei a suferit o spărtură deasupra liniei de plutire. Ferry-boat-ul a fost nevoit să intre, în șantier, la reparații.

x x x

Motorul cargoului de mărfuri generale "Beaumont" s-a defectat în timp ce nava tranzita Strâmtoarea Dardanele, mergând spre Nord. Incidentul a avut loc pe data de 7 septembrie 2017, lângă Kepez. În asistență a fost trimis un remorcher. Nava a fost dusă spre Karanlik Liman și a ancorat la Guzelyali, pentru a remedia defecțiunea. Cargoul plecase de la Brake, Germania și urma să ajungă în portul Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 06 Septembrie 2017
Stire din Economie : Incidente și accidente pe mări și oceane
Pagina a fost generata in 1.6992 secunde