Incidente și accidente pe mări și oceane

367
Incidente și accidente pe mări și oceane - incidentepemari507-1499273921.jpg

Articole de la același autor

Micuța navă maritimă costieră "Miss Johana Betsey", cu 13 persoane la bord, a dispărut, de pe data de 29 iunie 2017, în Caraibe, în largul coastei Nicaragua. Nava avea EPIRB (stație de identificare a poziției, care se pune în funcțiune în caz de pericol) la bord, dar aceasta nu a fost activată. Niciun semnal de primejdie nu a fost emis prin alte mijloace. 


Apele din zonă sunt puternic traficate, dar nu există mesaje de alertă de la navele care trec. A fost lansată o operațiune de căutare și salvare pe mare de către autoritățile din Nicaragua. Aceasta este efectuată de nave militare.


În după-amiaza zilei de 3 iulie 2017, cargoul de mărfuri generale "ACT" a fost interceptat de o navă a Gărzii de Coastă a Greciei, la nord-est de portul Rhodos, din insula cu același nume. Vasului comercial i s-a ordonat să se îndrepte spre Golful Triandas, din Rhodos, pentru control. Autoritățile grecești primiseră un apel telefonic anonim, în care se susținea că cargoul era angajat în traficul de droguri. "ACT" nu a respectat ordinul, chiar și după ce s-a deschis focul asupra sa, și a fugit în apele turcești. Suprastructura navei a fost perforată de gloanțe în 16 locuri. Nimeni nu a fost rănit. 


Cargoul de mărfuri generale "Shuya" a eșuat în estuarul râului Elba, la nord-vest de Cuxhaven, în seara zilei de 3 iulie. Nava era încărcată cu 4.000 tone de sare și urma să ajungă la Fredericia, Danemarca. Cargoul a eșuat la scurt timp după ce pilotul a urcat la bord. Operațiunile de salvare au fost coordonate de autoritățile maritime din Cuxhaven.


Nava "BBC Ontario" încărcată cu aripi de turbine eoliene (40 de lăzi cu câte trei aripi de 40 metri lungime) se deplasa de la Bilbao, Spania, spre Gibraltar, când a fost surprinsă de furtună. Vasul s-a înclinat și nouă lăzi au căzut în mare. Câteva dintre lăzi au fost recuperate de nava de salvare "Salvamar Alioth" și remorcherul "Rertosa Treinita". 


Poliția federală australiană, poliția din Victoria și Poliția de frontieră din Australia au confiscat 78 de cutii cu cocaină, aflate într-un container de la bordul navei "Spirit of Shanghai", care acostase în portul Melbourne. Valoarea drogurilor este de aproximativ 30 milioane de dolari. Nava și echipajul nu au fost implicați în traficul de droguri, vasul primind permisiunea să părăsească portul.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 24 Iunie 2017
Stire din Economie : Solicitarea SLN către autorități
Pagina a fost generata in 0.6231 secunde