Incidente și accidente pe mări și oceane

197
Incidente și accidente pe mări și oceane - incidente-1496846604.jpg

Articole de la același autor

Marina mexicană a anunțat printr-un comunicat de presă că în trei cilindri atașați de corpul portcontainerului "Clifford Maerk", sub apă, au fost găsite 177 kilograme de cocaină. A fost o operațiune comună a mai multor agenții, cu participarea scafandrilor Marinei, după ce nava a acostat la Lazaro Cardenas, Mexic.




Tancul chimic "Copernicus" a suferit o defecțiune a motorului în Canalul Englez, pe data de 6 iunie 2017, pe traseul de la Moerdijk, Olanda, spre Bilbao, Spania. În urma incidentului, nava a fost adusă într-o zonă de ancoraj. 




Pe data de 5 iunie 2017, cargoul de mărfuri generale "Arctica - 1 a rămas în black-out și a început să se deplaseze în derivă. Incidentul s-a petrecut în Marea Kara, în largul coastei nordice a Peninsulei Yamal. 




World-Link Communications a scos pe piață pachetul de servicii de apărare cibernetică ShipSecure. Acesta este primul serviciu global de securitate cibernetică oferit comunității maritime. El diminuează amenințările cibernetice împotriva navelor prin furnizarea de evaluări ale amenințărilor în timp real și prin apărarea fluxului de date prin satelit.
Cu acces la cele mai recente informații despre amenințările globale, ShipSecure menține integritatea informațiilor transmise între navă și internet. Protecția avansată împotriva programelor malware și ransomware, conștientizarea aplicațiilor, filtrarea adreselor URL și IP, controlul avansat al identității și firewall-ul de rețea reprezintă doar câteva dintre capabilitățile ShipSecure.




Poliția turcă a anunțat că săptămâna trecută a capturat 1.071 kilograme de heroină de la bordul remorcherului de aprovizionare offshore "Commander Tide". Nava a fost interceptată pe 2 iunie 2017, în Marea Mediterană, în timp ce venea din Canalul Suez. Remorcherul a fost abordat de o echipă a Forțelor Speciale, care a efectuat căutarea. Heroina în zeci de pachete era ascunsă în diferite compartimente din întreaga navă. Remorcherul "Commander Tide" a fost dus la Baza Navală Aksaz, Marmaris, din Turcia. Oficialii spun că heroina urma să ajungă în Turcia.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6078 secunde