Incidente și accidente pe mări și oceane

567
Incidente și accidente pe mări și oceane - incidente-1486310016.jpg

Articole de la același autor

Tancul petrolier "Tonny" a eșuat pe coasta de nord a Brottoya, la sud de Sortland, Norvegia. Incidentul s-a petrecut în după-amiaza de 4 februarie 2017. Nava a fost repusă în plutire cu ajutorul remorcherului de aprovizionare off-shore "NSO Crusader", în următoarele două ore de la punerea pe uscat. Apoi, "Tonny" a pornit spre Sortland, fiind escortat de "NSO Crusader".


Pe data de 3 februarie 2017, cinci nave au fost aruncate de furtună pe plajele de la Sharjah li Umm Al Quwain, Emiratele Arabe Unite. Echipajele au fost evacuate.


Centrul de Căutare și Salvare de la Gijon, Spania, a primit mesajul de primejdie de la nava de pescuit "Gure Uxua", în jurul orei 15:20, pe data de 3 februarie 2017. Vasul se afla la aproximativ 50 mile maritime, nord de Navio, Spania, în Golful Biscaya. "Gure Uxua" a raportat că se scufundă. Cei 12 membri ai echipajul au coborât pe plutele de salvare. Elicoptere i-au preluat pe cei 12 pescari. Unii dintre ei sufereau de hipotermie și au fost duși la spital. Cauza scufundării navei nu a fost făcută cunoscută.


Căpitanul și șeful mecanic de pe portcontainerul turcesc "Niledutch Osprey", ambii de cetățenie turcă, au fost arestați de către Vama din SUA și ofițerii Serviciul Imigrare, la sosirea în Newark, New Jersey, pe 30 ianuarie 2017. Ambii urmează să apară în fața unei instanțe de judecată federale, pe 6 februarie 2017. Ofițerii sunt acuzați de orga-nizarea unei rețele de trafic de persoane și aducerea în SUA a migranților ilegali. 


Două persoane reținute în 2016 au declarat că au fost transpor-tate, în SUA, la bordul unei nave portcontainer, ascunzându-se în cabinele căpitanului și șefului mecanic. Se spune că migranții au plătit 25.000 de dolari de persoană pentru transportul ilegal. Potrivit unor informații, rețeaua operează de mai mulți ani. Martorii sunt ținuți secreți până la ședința de judecată. "Niledutch Osprey" a părăsit portul Newark, pe 2 februarie, cu un nou căpitan și șef mecanic, îndreptându-se spre Savannah.


Ferry-boat-ul "Prevelis" cu 127 de pasageri la bord a început să ia apă în seara zilei de 3 februarie, în timp ce se afla în Golful Saronikos, lângă Insula Saint George. Nava se deplasa de la Pireu către Milos. Echipajul a reușit să țină sub control pătrunderea apei și a întors nava la Pireu. După inspecție, nava și-a reluat voiajul.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 04 Februarie 2017
Stire din Economie : Incidente și accidente pe mări și oceane
Sâmbătă, 28 Ianuarie 2017
Stire din Economie : Incidente și accidente pe mări și oceane
Sâmbătă, 28 Ianuarie 2017
Stire din Economie : Săptămâna Europeană  a Shipping-ului
Pagina a fost generata in 1.5976 secunde