Incidente și accidente pe mări și oceane

406
Incidente și accidente pe mări și oceane - incidente-1470759848.jpg

Articole de la același autor

Cargoul de mărfuri generale chinez "Guo Shun 21" s-a ciocnit cu cargoul vietnamez "Thanh Dat 01" la 120 mile marine nord-est de Vung Tau, Vietnam, în Marea Chinei de Sud. Incidentul s-a petrecut noaptea târziu, pe 8 august 2016. A fost alertat Centrul de Căutare și Salvare din Vietnam.

În urma impactului, cargoul vietnamez s-a scufundat. Din cei 10 membri ai echipajului și un pasager, aflați la bord, 9 persoane au fost salvate de "Guo Shun 21". Doi navigatori, căpitanul și secundul, sunt dați dispăruți.

"Thanh Dat 01" se îndrepta dinspre Vung Tau spre Nghi Son, Golful Tonkin, Vietnam, și era încărcat cu 2.718 de tone de oțel.

"Guo Shun 21" plecase din Yokohama, Japonia, către Phu My - Vung Tau, Vietnam.

v v v

Tancul LPG "Stella Kosan" a reușit să evite coliziunea cu podul Spijkenisserbrug, din Maas, Rotterdam, datorită vigilenței echipajului și executării manevrei în timp util. Podul a fost închis fără avertismentul adecvat. Tancul petrolier a evitat impactul, executând o întoarcere completă și oprind la aproximativ 100 de metri de pod. Un remorcher a fost trimis în asistență pentru a se evita eșuarea navei. O oră mai târziu tancul petrolier și-a reluat navigația, trecând în condiții de siguranță de pod.

v v v

Platforma de foraj marin "Transocean Winner" a eșuat pe Insula Lewis, de pe coasta de vest a Scoției, în dimineața de 7 august 2016. Nava era remorcată de remorcherul "Alp Forward". Cablul de remorcare a cedat din cauza furtunii. Platforma nu avea personal la bord, dar avea 280 de tone de motorină. Nu s-au raportat scurgeri de hidrocarburi în apele mării. Imediat au fost declanșate operațiunile de salvare.

v v v

Doi incendiatori au dat foc unei ambarcațiuni de pasageri și restaurantului plutitor "Dama de Valencia", dimineața devreme, pe 6 august 2016. Ambarcațiunea era acostată în marina Real Juan Carlos I, din Valencia. Doi trecători i-au reperat pe huligani și au chemat Poliția. Focul a fost stins, dar puntea superioară a ambarcațiunii a fost distrusă de incendiu. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5022 secunde