Incidente și accidente pe mări și oceane

419
Incidente  și accidente  pe mări și oceane - incidente-1470073141.jpg

Articole de la același autor

La cererea autorităților senegaleze fabrica-trauler "Gotland", sub pavilion St. Vincent & Grenadines, a fost arestată în Spania. Proprietarul navei, o companie din Rusia, trebuie să plătească o amen-dă de 1.754.000 dolari (un miliard și treizeci de franci senegalezi), pentru pescuitul ilegal în apele senegaleze. Pe 25 februarie 2016, o navă de patrulare a Marinei Militare din Senegal a reperat traulerul în apele naționale, la apro-ximativ 15 mile marine de frontiera mari-timă dintre Mauritania și Senegal și i-a ordonat să oprească. Traulerul a refuzat să execute ordinul și a fugit în apele din zona economică exclusivă a Mauritaniei. "Gotland" avea o licență de pescuit emisă de Mauritania pentru apele sale. În prezent, statul Senegal, autoritățile UE și Interpol lucrează la acest caz, pentru a se încasa amenda impusă traulerului.

v v v

Cargoul de mărfuri generale "Gala Trio" a ancorat la portul Ravenna, Italia, în dimineața de 30 iulie 2016, cu încărcătură de țevi. Marfa a fost preluată din portul rusesc Taganrog, de la Marea Azov.

În momentul în care au fost deschise capacele gurilor de magazii, docherii au găsit sute de păianjeni negri, de mari dimensiuni, în interior. Mai multe exemplare au fost trimise la un laborator pentru a determina ce tip de păianjeni sunt și dacă sunt otrăvitori sau nu. Potrivit unui raport anterior al autorităților competente, cu un an în urmă, în zona Taganrog, au fost descoperite exemplare care aparțin familiei de păianjeni otrăvitori "Văduva neagră".

v v v

Bulk-carrier-ul "Benita" s-a scufundat pe data de 30 iulie 2016, la ora 17.30, la aproximativ 95 mile marine de In-sulele Mauritius, după ce s-a înclinat puternic. Nava era remorcată spre por-tul Alang, pentru demolare. Remorcherul "Ionian Sea FOS" nu a suferit niciun prejudiciu. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2662 secunde