Incidente și accidente pe mări și oceane

444
Incidente și accidente pe mări și oceane - incidente-1469976616.jpg

Articole de la același autor

Garda de Coastă din Libia a interceptat cargoul de mărfuri generale "Karina", pe data de 30 iulie 2016, în timp ce se deplasa de la Misrata la Tobruk. Nava a fost suspectată că transportă arme i provizii pentru rebelii sau mujahedinii din Derna. În urma cercetării, nu au fost găsite bunuri ilegale, nava fiind lăsată să își continue călătoria.

x x x

Pe data de 30 iulie 2016, la bordul cargoului de mărfuri generale "ISE Baru", a izbucnit un incendiu. Nava era ancorată în portul Tanjung Perak, din Java de Est și urma să plece spre Borneo, cu încărcătură de mărfuri generale. Potrivit informaiilor, focul s-a declanșat în sala mainilor, după o explozie. Un membru al echipajului (se pare că e vorba de șeful mecanic) a suferit arsuri grave, fiind dus la spital în stare critică. Au fost dislocate mai multe remorchere pentru stingerea incendiilor, iar cei 15 membri ai echipajului au fost evacuai. Nu sunt informaii privind daunele navei. "ISE Baru" are capacitatea de 648 tdw, a fost construit în 1987 și este înmatriculat sub pavilion Indonezia.

x x x

În dimineața de 27 iulie 2016, o navă de pescuit locală a fost lovit de un portcontainer în strâmtoarea Taiwan, care și-a continuat drumul. Nava de pescuit a fost grav avariat în babord prova, iar doi pescari au fost răniți. Biroul Maritim Fujian suspectează că nava care a lovit și a fugit ar fi portcontainerul "Marconeccticut", care se afla în drum de la Busan, Coreea de Sud, spre Hong Kong. La sosirea în Hong Kong, o echipă de investigații a urcat la bordul lui "Marconeccticut". Pe 30 iulie, nava a plecat din Chiwan spre Xiamen, unde ancheta va fi finalizată.

x x x

Proprietarul cargoului de mărfuri generale "Thun Phat 17" a anunțat sistemul de informații de coastă din Vietnam, în dimineața de 28 iulie 2016, că nava a suferit o defecțiune tehnică i este în derivă, în Golful Tonkin, pe vreme de furtună. În noaptea de 27 iulie, armatorul a pierdut contactul cu vasul. La bordul lui se află un echipaj de 12 oameni. Nava plecase din China spre Hai Phong.

Mai târziu, staia de Mong Cai a sistemului de informaii costiere din Vietnam a anunțat că a reușit să contacteze nava, iar aceasta a raportat, că defecțiunea a fost remediată și că își continuă voiajul. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5059 secunde