Incidente și accidente pe mări și oceane

484
Incidente și accidente pe mări și oceane - incidente-1469033527.jpg

Articole de la același autor

Pe data de 19 iulie 2016, pe unul din camioanele de la bordul ferry-boat-ului "Mesudiye" a izbucnit un incendiu. Focul s-a răspândit la alte camioane. Incidentul a avut loc în Strâmtoarea Dardanele. Nava a ancorat în Geliboglu. În asistență au venit remorchere, bărci de salvare și de pompieri, care au reușit să stingă incendiul. Nu au fost raportați răniți.


Cargoul de mărfuri generale "Unilink II" s-a scufundat după coliziunea cu pilonii unei construcții din beton, în portul Lapu - Lapu, din Filipine. Incidentul a avut loc în după-amiaza de 18 iulie 2016, pe o mare agitată și cu vânt puternic. 


În după-amiaza zilei de 18 iulie 2016, remorcherul "Serudong 3" a fost găsit plutind în derivă, la est de Sabah, Malaezia. Echipajul de pe remorcherul "Sabah 9", care l-a observat, a încercat fără succes să îl contacteze. În cele din urmă au fost alertate autoritățile. Polițiștii au urcat pe navă, dar n-au găsit nici urmă de echipaj. Se presupune că cei cinci membri ai echipajului au fost răpiți de pirați. Există și zvonul că echipajul ar fi abandonat remorcherul din cauza unui conflict cu proprietarul.


Autoritatea portuară din Gibraltar a lansat o investigație privind bulk-carrier-ul "Bulk Trident". Acesta a navigat periculos în apele de la Camp Bay, provocând panică în rândul oamenilor care se odihneau pe plajă. Potrivit martorilor, nava părea să fie scăpată de sub control, apropiindu-se periculos de plajă. Serviciul de Vessel Traffic Control al portului Gibraltar a observat mișcarea neobișnuită a navei și i-a ordonat să se îndepărteze de plajă și să ancoreze. 


În după-amiaza zilei de 18 iulie 2016, în timpul unei manevre în portul Kyllini din Grecia, ferry-boat-ul "Mare di Levante" a lovit nava de pasageri "Harmony G". Ferry-boat-ul nu a suferit pagube și i s-a permis să continue voiajul spre portul Zakynthos, cu 660 de pasageri la bord. În schimb, "Harmony G" a suferit strică-ciuni deasupra liniei de plutire și i s-a interzis să plece în voiaj înainte de remedierea lor. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 13 Iulie 2016
Stire din Economie : Incidente pe mări și oceane
Pagina a fost generata in 1.9566 secunde