Incidente și accidente pe mări și oceane

269
Incidente și accidente pe mări și oceane - incidente-1468940692.jpg

Articole de la același autor

Pe data de 16 iulie 2016, un bulk-carrier a fost abordat de șapte pirați înarmați cu cuțite, în Marea Chinei de Sud, la aproximativ 20 mile nautice vest de Insula Pulau Jemaja. Bandiții l-au legat pe căpitan, după care au răscolit nava și au buzunărit echipajul. În cele din urmă au plecat, luând cu ei bani și obiectele de valoare ale echipajului și navei. Potrivit unor informații, vasul jefuit ar fi bulk-carrier-ul capesize "Baltimore", care se deplasa dinspre Port Cartier, Canada, spre Lanshan, China.

v v v

Nava de patrulare "RFNS Kiro", aparținând forțelor navale din Fiji, a eșuat pe reciful Cakauyawa, la aproximativ 6 mile marine de Suva. Vasul are un deplasament de 340 tone, lungimea de 44 metri, viteza de 14 noduri și este dotat cu armament.

v v v

Indonezia a luat măsuri de creștere a securității pentru remorcherele și barjele care transportă cărbune în apele regionale. De asemenea, are în vedere numirea unui inspector-șef care să coordoneze acțiunile de protecție a livrărilor de cărbune și de prevenire a deturnării navelor.

15% din livrările de cărbune ale Indoneziei către țările vecine sunt efectuate cu nave mici (remorchere și barje), întrucât mai multe porturi de destinație nu pot găzdui nave de capacitate mai mare. Problema este că navele mici sunt mai vulnerabile la atacurile piraterești, iar multe dintre acestea se soldează cu luarea de ostateci, în vederea răscumpărării. În prezent, Guvernul indonezian caută soluții de creștere a securității navelor, echipajelor și mărfurilor. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 13 Iulie 2016
Stire din Economie : Incidente pe mări și oceane
Pagina a fost generata in 1.9534 secunde