Incidente și accidente pe mări și oceane

268
Incidente și accidente pe mări și oceane - incidente-1466428566.jpg

Articole de la același autor

Pe data de 18 iunie 2016, nava de pescuit "Gitte Henning" a raportat că este în black-out (i s-a blocat motorul) și are o înclinare de 25 de grade spre tribord. Pescadorul se afla la 7 mile sud de farul de la Lindesnes, Norvegia. În ajutor au fost trimise o navă de salvare și un remorcher. Între timp, echipajul a reușit să mute marfa pe celălalt bord și să repornească motorul. Apoi, nava s-a îndreptat spre Danemarca. 


Un incendiu a cuprins suprastructura remorcherului împingător "Ursa Major", care împingea un șlep încărcat cu mărfuri generale. Întâmplarea a avut loc în noaptea de 18 iunie 2016, în zona de coastă Gioia Tauro, Italia. Cei 13 membri ai echipajului s-au refugiat pe o barjă. Garda de Coastă italiană a trimis o ambarcațiune care a preluat echipajul. O echipă de pompieri a reușit să stingă incendiul de pe remorcher.


Cargoul de mărfuri generale "Volgo-Don 5011", aflat în balast, a intrat în coliziune cu cheul din dana 24, a portului Kavkaz, din strâmtoarea Kerci, în timpul operațiunii de acostare. În urma impactului, nava s-a ales cu trei găuri în bordaj, din care două sub linia de plutire.


Nava de pasageri "Masaccio" s-a scufundat parțial după coliziunea cu un dig din Insula Stromboli, Sicilia. La bord se aflau 117 pasageri și 6 membri ai echipajului. Toate persoanele au fost debarcate în siguranță, nimeni nefiind rănit. Potrivit declarațiilor, accidentul a fost cauzat de rafalele de vânt puternic, în momentul în care nava executa manevra de acostare. 


Ro-ro-ul "Varna", cu 43 de vagoane de cale ferată goale, la bord, a lovit cu pupa cheul din dana nr. 6 a portului Kavkaz, în timpul manevrei de acostare. Vasul s-a ales cu o gaură în bordaj, deasupra liniei de plutire. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 15 Iunie 2016
Stire din Economie : Evenimente pe apele lumii
Pagina a fost generata in 0.4632 secunde