Încheierea de asigurări obligatorii pentru proprietarii cu polițe facultative, suspendată în justiție

202
Curtea de Apel București a hotărât, astăzi, la solicitarea Astra Asigurări, suspendarea executării unui ordin al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) care stabilea, printre altele, că proprietarii de locuințe care vor să încheie polițe facultative trebuie să încheie și o poliță obligatorie, anunță Mediafax.

"Admite în parte cererea. Suspendă executarea Ordinului CSA 15/2012 și a Normelor privind forma și clauzele cuprinse în contractul de asigurare obligatorie a locuințelor împotriva cutremurelor, alunecărilor de teren și inundațiilor, numai în ceea ce privește efectele articolului 7 din Norme. Ia act că s-au solicitat cheltuieli de judecată. Cu recurs în 5 zile de la comunicare", se arată pe pagina web a instanței, scrie Mediafax.

Potrivit articolului 7, aliniatul (1) din actul normativ emis de CSA, proprietarii de locuințe care au încheiate polițe facultative privind riscurile prevăzute de Legea 260/2008 au obligația de a încheia polițe de asigurare obligatorie a locuințelor la data expirării celor facultative sau, în cazul contractelor de asigurare multianuale, la data primei aniversări a acestora, după data aplicării Legii 260/2008.

Următorul aliniat stabilește că, începând cu 1 septembrie, societățile de asigurare autorizate să încheie asigurări facultative pentru locuințe vor putea încheia polițe pentru riscurile care fac obiectul contractului de asigurare obligatorie a locuințelor numai pentru valori asigurate care depășesc sumele asigurate obligatoriu conform Legii 260/2008.

Astfel, CSA stabilea că proprietarii care doresc să-și acopere riscul pentru valori mai mari decât nivelul acoperit de asigurările PAD pot să cumpere polițe facultative doar după ce încheie o poliță obligatorie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 19 Septembrie 2012
Stire din Economie : Euro rămâne peste 4,5 lei
Miercuri, 19 Septembrie 2012
Stire din Economie : "Portul Constanța nu se vinde!"
Pagina a fost generata in 1.7161 secunde