Începe eliberarea adeverințelor pentru crescătorii de animale

185

Articole de la același autor

Începând de luni, 9 martie 2020, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) eliberează adeverințe pentru beneficiarii măsurii privind bunăstarea animalelor, care intenționează să acceseze credite. Finanțarea activităților curente va fi asigurată din împrumuturile acordate de instituțiile bancare și nebancare care au încheiat convenții cu APIA, pentru anul de angajament 2020. 
Potrivit convențiilor, la solicitarea scrisă a fermierului, APIA eliberează o adeverință prin care confirmă că acesta a depus cerere de plată aferentă anului de angajament 2020, pentru măsura privind bunăstarea animalelor - porcine sau păsări. Valoarea creditului va fi de până la 90% din suma înscrisă în adeverința cuvenită beneficiarului. Statul garantează maxim 80% din valoarea fiecărui credit acordat de bănci fermierilor. 


În privința comisioanele practicate de instituțiile finanțatoare, APIA atrage atenția fermierilor să analizeze cu atenție sporită soluțiile de finanțare propuse de instituțiile financiar-bancare și nebancare în ceea ce privește costul acestora, astfel încât să aleagă modalitățile de finanțare care răspund cel mai bine necesităților proprii. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3687 secunde