Încep să intre bani în conturile fermierilor constănțeni!

267
Începând de astăzi se va plăti avansul către fermierii constănțeni care au depus cereri în cadrul schemei de plată unică pe suprafață - campania 2012, a precizat directorul executiv al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Constanța (APIA), Stere Pufleni.


Potrivit acestuia, banii vor intra în conturile tuturor beneficiarilor până cel târziu pe 30 noiembrie. De acest avans se vor bucura toți fermierii pentru care s-a efectuat verificarea necesară condițiilor de eligibilitate, la Constanța numărul fiind de 10.150, iar suprafața, de aproximativ 480.000 de hectare.
Cuantumul pentru plata în avans - campania 2012 este în valoare de 53,88 euro/ha. Plățile se vor face la cursul de schimb de 4,5383 lei pentru un euro, stabilit de către Banca Centrală Europeană.
"Facem precizarea că datorită numărului mare de solicitări a ajutorului specific pentru îmbunătățirea calității produselor agricole în sectorul de agricultură ecologică, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) ia în calcul stabilirea unei noi perioade de depunere a cererilor", au mai spus reprezentanții APIA. 
Pentru campania SAPS 2012, România beneficiază de o  alocare financiară de 1.043.001.000 euro din Fondul European de Garantare Agricolă, pentru o suprafață de referință de puțin peste 8,7 milioane de hectare.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2665 secunde