Încep controalele pe litoral! S-a activat Comandamentul Sezon Estival 2013

546
Încep controalele pe litoral! S-a activat Comandamentul Sezon Estival 2013 - atentiemarecontroalelitoral-1372706186.jpg

Articole de la același autor

Litoralul, încet, încet, se  animă! Elevii au terminat  școala (iar în scurt timp și examenele, cei care sunt în anii terminali), studenții au intrat și ei în vacanță, a început și perioada concediilor, așadar, odată cu hotelurile, și unitățile de alimen-tație publică și de comercializare a produselor alimentare de pe întreg litoralul încep să se umple de clienți. Și, cum este o perioadă caniculară, iar nu puțini sunt cei care sunt dispuși să facă orice pentru un profit cât mai mare, chiar dacă ar pune în pericol sănătatea turiștilor, inspectorii sanitari au început controalele!
Mai exact, având în vedere specificul județului Constanța, numărul mare de agenți eco-nomici cu activități specifice în domeniul alimentației publice și comercializării produselor ali-mentare și a afluxului sporit de turiști, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a emis un ordin privind constituirea Comandamentului Sezon Estival 2013 în cadrul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Constanța (DSVSA). Acesta activează în perioada 1 iulie - 31 august 2013, iar, ca noutate, este coordonat de directorul DSVSA Constanța, dr. Geronimo Brănescu.
"În Constanța funcționează aproximativ 2.000 de unități de alimentație publică, mai exact 1.986, în zona litorală 498 cu caracter sezonier", a precizat directorul DSVSA Constanța, care a recunoscut că nu ar fi realist să spună că vor putea acoperi permanent toate aceste unități, dar că se vor depune eforturi pentru ca echipele de inspectori să-și facă simțită prezența și astfel
să-i determine pe agenții economici să ia absolut toate măsurile necesare din punct de vedere al siguranței alimentare. "Ne propu-nem ca, într-un interval de timp rezonabil să avem o contribuție semnificativă la upgradarea serviciilor de alimentație publică", a spus dr. Geronimo Brănescu.


Zece echipe de inspectori
Așadar, anul acesta vor bate în lung și-n lat litoralul opt echipe, formate din câte doi inspectori, unul al DSVSA Constanța și unul detașat de la direcțiile din țară. Potrivit directorului DSVSA Constanța, ANSVSA a dat mână liberă conducerii de la Constanța în ceea ce privește numărul de inspectori detașați solicitați pentru perioada estivală. Deocamdată s-au cerut câte opt persoane pe serie, așadar vor ajunge la mare câte opt inspectori din țară, odată la trei săptămâni. 
Reprezentanții DSVSA Constanța au precizat că, pe lângă cele opt echipe, alte două vor fi gata oricând să răspundă sesizărilor venite din partea turiștilor și a constănțenilor. Toți consumatorii pot semnala situațiile care le pun în pericol sănătatea în relație cu siguranța alimentelor la dispeceratul CALL CENTER, la numărul 0800.826.787, disponibil 24 de ore din 24. Solicitările vor fi soluționate în regim de urgență, cu obiectivitate și profesionalism de inspectorii sanitar-veterinari din cadrul Comandamentului Sezon Estival 2013, au subliniat reprezentanții DSVSA Constanța.
Daniel Cosmin Văduva, director general al Direcției Generale de Inspecții, Controlul și Coordonarea Posturilor de Inspecție la Frontieră din cadrul ANSVSA, prezent ieri la Constanța, a precizat că se vor evita controalele inutile la acele unități la care nu se constată probleme. În anii precedenți, un operator economic putea fi verificat și de 3, 4 ori, chiar dacă la primele controale nu se depistau nereguli, și asta deoarece seriile de inspectori din țară se schimbau destul de des și nu exista o evidență clară a activității, lucru care se va schimba din acest an.


Inspectorii ce activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2013 desfășoară activități de control în unități de producere, prelucrare, procesare, depozitare, transport, valorificare și comercializare a produselor alimentare, au punctat reprezentanții DSVSA Constanța.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 29 Iunie 2013
Stire din Social : Ploaie slabă, pe litoral
Sâmbătă, 29 Iunie 2013
Stire din Social : Cum va fi vremea mâine, pe litoral
Miercuri, 26 Iunie 2013
Stire din Social : Cum va fi vremea mâine, pe litoral
Pagina a fost generata in 0.3469 secunde