Incendierea miriștilor îi lasă pe fermieri fără subvenții

118
Incendierea miriștilor îi lasă pe fermieri fără subvenții - incendiereamiristilor-1406738776.jpg

Articole de la același autor

Fermierii au obligația de a respecta bunele condiții agricole și de mediu (GAEC 5 și GAEC 8), a anunțat Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Conform acestora, nu este permisă arderea miriștilor și a resturilor vegetale pe terenul arabil, și nici a vegetației uscate pe pajiștile permanente.

Motivul: materia organică trebuie reținută în sol prin aplicarea măsurilor de gestionare minimă a miriștilor.

Agricultorilor care nu respectă condițiile GAEC 5 și GAEC 8 li se vor aplica reduceri la suma totală de plată, conform modului de aplicare a sancțiunilor, indiferent de suprafața arsă.

APIA a încheiat cu Garda Na-țională de Mediu (GNM) și

cu Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) un protocol de colaborare privind acțiunile de monitorizare a modului de respectare a acestor condiții.

Ca urmare a numărului mare de incendieri din anii precedenți, APIA a luat decizia ca nerespectarea GAEC 5 și GAEC 8 să fie încadrată la gravitate mare și să-i fie atribuită sancțiunea maximă în acest sens, prevăzută de Regulamentul (CE) nr. 73/2009 de stabilire a unor norme comune pentru sistemele de ajutor direct pentru agricultori în cadrul politicii agricole comune și de instituire a anumitor sisteme de ajutor pentru agricultor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5145 secunde