Încă o fabrică importantă din România se închide. Sute de oameni trimiși acasă

481
Încă o fabrică importantă din România se închide. Sute de oameni trimiși acasă - volan-1524152703.jpg

Articole recomandate

Fabrica de volane auto din Baia Mare a producătorului american TRW Automotive urmează să își închidă activitatea de producție, iar personalul va fi trimis în șomaj, a declarat joi, pentru AGERPRES, directorul AJOFM Maramureș, Oana Oșanu.


"Producătorul de volane TRW, sucursala din Baia Mare, urmează să-și închidă activitățile productive la fabrica din Baia Mare, ca urmare a pierderii unor contracte pe piața externă. Firma va disponibiliza 194 de muncitori, inclusiv personal administrativ. Persoanele concediate urmează să beneficieze de ajutor de șomaj, însă în cel mai scurt timp vom încerca să-i sprijinim pentru a-și găsi un loc de muncă pe piața locală", a spus Oana Oșanu.


Potrivit acesteia, muncitorii disponibilizați de compania TRW vor beneficia de cursuri de calificare, urmând a fi orientați spre alte firme specializate pe producție.

TRW Automotive a deschis fabrica din Baia Mare în anul 2013, unde producea volane pentru Volkswagen, Fiat și Ford. Compania mai deține unități de producție la Timișoara, Roman, Oravița, Lupeni și Marghita.

Sursă: Agerpres



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7317 secunde