Încă două monede lansate în circuitul numismatic de BNR

414

Articole de la același autor

Banca Națională a României a pus astăzi în circulație două monede: o monedă din aur pentru colecționare și o monedă din alamă de circulație, cu caracter comemorativ, ambele dedicate aniversării a 650 de ani de la începutul domniei lui Vladislav I Vlaicu. 
Aversul monedei din aur redă valoarea nominală "100 LEI", inscripția în arc de cerc "ROMANIA", stema României și anul de emisiune "2014", iar pe fundal o compoziție reprezentând Biserica Sf. Nicolae Domnesc din Curtea de Argeș.  


Aversul monedei din alamă de circulație redă valoarea nominală "50 BANI", inscripția în arc de cerc "ROMANIA", stema României și anul de emisiune "2014", iar pe fundal o compoziție reprezentând Biserica Sf. Nicolae Domnesc din Curtea de Argeș. 
Reversul, comun celor două monede, prezintă portretul domnitorului Vladislav I Vlaicu, aversul și reversul unui ducat emis de acesta, inscripțiile în arc de cerc "VLADISLAV I VLAICU" și "1364", respectiv anul urcării sale pe tronul Țării Românești. 


Ambele monede au putere circulatorie pe teritoriul României. Tirajul pentru această emisiune este de 250 bucăți de monede din aur pentru colecționare și 1.000.000 bucăți monede din alamă de circulație, cu caracter comemorativ.


Monedele din aur pentru colecționare, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoțite de broșuri de prezentare a emisiunii numismatice, redactate în limba română, engleză și franceză. Broșurile includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului Băncii Naționale a României și casierului central. 


Prețul de vânzare pentru moneda din aur, inclusiv broșura de prezentare, este de 1.520 lei/buc., fără TVA. Monedele din alamă de circulație, cu caracter comemorativ, vor avea aceleași caracteristici tehnice cu monedele aflate în prezent în circulație la cupiura de 50 bani și vor circula în paralel cu acestea.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 24 Aprilie 2014
Stire din Economie : Euro rămâne la 4,46 lei
Marţi, 22 Aprilie 2014
Stire din Economie : Dolarul american se apreciază
Marţi, 22 Aprilie 2014
Stire din Economie : Euro, mai puternic
Pagina a fost generata in 1.4862 secunde