În funcție de ce criterii își aleg românii mașina

Joi, 30 Ianuarie 2014, 17:26
65
Peste trei sferturi dintre români se gândesc la consumul de combustibil atunci când își aleg un autoturism, iar aproape 60% iau în considerare și costurile de întreținere, arată concluziile unui studiu realizat de compania de cercetare Daedalus Millward Brown pentru site-ul www.VeziCatFace.ro.


Conform datelor statistice, 77% dintre cei chestionați au declarat că s-au gândit la consumul de combustibil al viitoarei mașini, în timp ce 60% au luat în calcul fiabilitatea și 59% costurile cu întreținerea. 


La distanță relativ mare se află siguranța autoturismului/testele Euro NCAP (28%), aspectul exterior (18%) și aspectul interior (12%). De asemenea, mărimea portbagajului este unul dintre primele trei criterii pentru 11% dintre respondenți, cu un procent în plus față de cei 10% care se uită la păstrarea valorii în timp a autoturismului. 


Românii cu studii superioare aleg un autoturism după fiabilitate și nivelul de siguranță și se uită mai puțin la consumul de combustibil și la aspectul exterior al mașinii, se precizează în studiul Daedalus Millward Brown. 
Cercetarea a fost realizată pe un eșantion de 2.686 proprietari de autoturisme din România. 

Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.2045 secunde