În Constanța, prețurile apartamentelor au crescut ușor

519
În Constanța, prețurile apartamentelor au crescut ușor - constantablocuri-1349121942.jpg
Prețurile apartamentelor din România nu s-au oprit din scădere nici în luna septembrie. Asistăm, așadar, pentru a treia lună consecutiv, la stabilirea unui nou nivel minim al prețurilor apartamentelor la nivel național, al ultimilor patru ani. Valoarea medie a indicelui național imobiliare.ro pentru luna septembrie, 963 euro/mp util, este cu 0,4 % mai mică decât cea înregistrată în august.
Totuși, nu în toate orașele au fost înregistrate scăderi în luna care a trecut.
Apartamentele scoase la vânzare în Constanța s-au scumpit în ultimele treizeci de zile. Indicele imobiliare.ro calculat la nivelul orașului pentru luna septembrie a atins valoarea de 872 euro/mp util, cu 0,9% mai mult decât în luna precedentă. Valoarea actuală este, totodată, cu 9% mai mică decât cea înregistrată în aceeași perioadă a anului trecut. 
În ceea ce privește evoluția prețului mediu cerut pentru apartamentele noi, înregistrăm o creștere de 0,6%, de la 892 euro/mp util până la 897 euro/mp util. Față de aceeași perioadă a anului trecut, prețurile solicitate pentru apartamentele noi din Constanța sunt, în medie, cu aproape 8% mai mici.
Prețul mediu de strigare pentru apartamentele din blocurile vechi din Constanța a înregistrat, de asemenea, o creștere de 0,9% în luna septembrie, atingând valoarea de 866 euro/mp util. Totuși, această valoare este cu aproape 10% mai mică decât în urmă cu 12 luni, diferența fiind semnificativă. 
În ultimele treizeci de zile, toate tipurile de apartamente vechi s-au scumpit. Dacă în cazul unităților cu două și trei camere vorbim de o creștere de sub 1%, prețul garsonierelor din Constanța s-a ajustat cu peste 5% în ultimele treizeci de zile. În comparație cu aceeași perioadă a anului trecut, variațiile sunt semnificative, dar cea mai mare diferență de preț se înregistrează în cazul unităților vechi cu trei camere care sunt cu 12% mai ieftine în prezent.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7526 secunde