În ce constă programul "Rabla pentru electrocasnice"

542
În ce constă programul

Articole recomandate

Românii vor primi tichete în valoare de 200, 300 sau 400 de lei dacă vor preda electrocasnice vechi și le vor putea folosi pentru achiziția unora noi. Cei interesați nu trebuie să aibă datorii la buget, să aibă minimum 18 ani, domiciliul în România și buletinul valabil. Informațiile se regăsesc în ghidul de finanțare pentru programul "Rabla la electrocasnice", postat de către Ministerul Mediului pe site-ul său.


Valoarea programului este de 20 de milioane de lei, iar Grațiela Gavrilescu, ministrul Mediului, estimează că astfel vor fi înlocuite aproximativ 60.000 de electrocasnice. Proiectul va sta pe site-ul instituției timp de 10 zile pentru sugestii și recomandări, după care va putea fi aprobat și demarat.


"Ghidul de finanțare a programului Rabla pentru electrocasnice a fost publicat. Este un program 100% nou, mult așteptat de români. Prin intermediul acestuia, estimăm că vom înlocui peste 60.000 de echipamente vechi și uzate cu unele noi, cu consum redus de energie și prietenoase cu mediul", a declarat Grațiela Gavrilescu viceprim-ministru și ministrul Mediului, într-un comunicat.


Voucherele se acordă doar pentru achiziționarea de mașini de spălat, aparate de aer condiționat și frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice. De asemenea, este important să știți că aparatele noi trebuie să fie din clasa energetică A++ sau A+++.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7742 secunde