€ 4.7601
£ 5.4034
$ 4.2755

Mai multe ştiri online:

În atenția agenților economici

Ştire online publicată Miercuri, 12 Aprilie 2017. Autor: Ion TIȚA-CĂLIN
Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța informează societățile din Constanța că, în urma apariției Ordinului MEN nr. 3556 din 29.03.2017 privind aprobarea Metodologiei-cadru de organizare și desfășurare a admiterii în învățământul dual, a fost aprobat Calendarul admiterii în învățământul profesional dual de stat.


În acest context, în data de 10 aprilie 2017, la Palatul Copiilor Constanța, s-a desfășurat sesiunea de informare și dezbatere la care, alături de reprezentanții MEN-CNDIPT și I.S.J. Constanța au participat subprefectul județului Constanța, Levent Accoium, directorul CCINA Constanța, Ion Dănuț Jugănaru, directorul de resurse umane al Șantierului Naval Constanța, Putinei Violeta, reprezentantul A.J.O.F.M. Constanța, reprezentanți ai sindicatelor și asociațiilor patronale din județ - în calitatea lor de membri ai Comitetului Local de Dezvoltare a Parteneriatului Social (CLDPS) dar și directorii unităților de învățământ profesional și tehnic din județul și municipiul Constanța cu partenerii lor de instruire practică. 


Conform calendarului acțiunilor pentru promovarea învățământului dual și stabilirea cifrei de școlarizare pentru anul școlar 2017-2018, în prima etapă, firmele care doresc să participe la această nouă formă de organizare a învățământului românesc, vor transmite către CNDIPT, până la 19-20 aprilie 2017, solicitări pentru școlarizare prin învățământ dual (adresa vet@tvet.ro, conform modelului din anexa 2 a Metodologiei de organizare și funcționare a învățământului dual).


De asemenea, la aceeași adresă de e-mail, firmele interesate pot obține informații privind modul în care învățământul dual răspunde următoarelor cerințe:


- Contract de parteneriat încheiat între operatori economici (asociație/consorțiu de operatori economici), unitatea de învățământ și unitatea administrativ-teritorială (UAT) pe raza căreia se află unitatea școlară;


- Contract individual de pregătire practică, încheiat între elev, (părintele, tutorele sau susținătorul legal al elevului minor), operatorul economic și unitatea de învățământ;


- Autorizare/acreditare a operatorilor economici implicați în formarea profesională prin învățământul dual (metodologie specifică aprobată prin HG);


- Facilități fiscale pentru operatorii economici care încheie contract de parteneriat cu unitățile de învățământ (facilități la plata impozitelor, taxelor și contribuțiilor datorate bugetului de stat, bugetului asigurărilor sociale, bugetelor fondurilor speciale sau bugetelor locale, potrivit prevederilor legale);


- Decontarea cheltuielilor de transport, cazare și masă (gratuite) în internate școlare pentru elevii din învățământul dual, indiferent de oferta existentă în localitatea de domiciliu.


Pentru informații suplimentare și transmiterea Anexei 2 la Metodologia de organizare a învățământului dual (Solicitare de școlarizare în învățământul dual pentru anul școlar 2017 – 2018): Ludovic Fraico, tel 0241/619854, interior 225, mobil: 0773/359 916, e-mail: dru@ccina.ro; sau la sediul nostru din B-dul. Alexandru Lăpușneanu nr.185 A, biroul 3, parter.
Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7391 secunde