Impactul Brexit asupra activității comerciale a firmelor românești a fost dezbătut online

243
Impactul Brexit asupra activității comerciale a firmelor românești a fost dezbătut online - impactulbrexitasupraactivitatiic-1610898734.jpg

Articole de la același autor

În data de 15 ianuarie 2021, a avut loc webinarul „Impactul Brexit asupra activității comerciale a firmelor românești”, organizat de Ambasada României în Marea Britanie cu sprijinul Biroului de Promovare Economică și Comercială Londra. Potrivit Camerei de Comerț și Industrie a României, evenimentul s-a adresat firmelor românești care desfășoară activități comerciale pe relația cu Marea Britanie. Au fost abordate subiecte de actualitate privind activitatea de import-export România – Marea Britanie și noile cerințe impuse de la 1 ianuarie 2021, rolul transportatorilor în operațiunile de export-import și cum trebuie să se pregătească transportatorii, aspecte comerciale și de muncă pentru firmele românești care prestează servicii pe teritoriul Marii Britanii.

Camera de Comerț și Industrie a României este singura organizație neguvernamentală și apolitică inclusă în Comitetul Interministerial dedicat ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană. CCIR pune la dispoziția mediului de afaceri din România o platformă online actualizată cu cele mai recente informații referitoare la Brexit și efectele acestui proces asupra economiei autohtone.

x x x

Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord (UK) a părăsit Uniunea Europeană (UE) la data de 31 ianuarie 2020. Astfel, după încheierea perioadei de tranziție la 31 decembrie 2020, prin părăsirea pieței unice UE și a uniunii vamale, noi reglementări au intrat în vigoare începând cu data de 1 ianuarie 2021, pe relația cu Regatul Unit. Aceste reglementări sunt prevăzute în noul Acord Comercial și de Cooperare dintre UE – UK, care a fost încheiat în data de 24 decembrie 2020.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5358 secunde