Ikea a mai cumpărat 12.800 de hectare de pădure în România

Miercuri, 17 August 2016, 19:54
193
O companie parte a grupului suedez Ikea a mai cumpărat 12.800 de hectare de pădure în Iași și Neamț, ajungând la o suprafață de 46.700 de hectare.


IKEA Group, prin IRI Investments SRL, este cel mai mare proprietar privat de păduri, cea mai parte a pădurilor din România fiind însă în proprietatea statului.

Anunțul companiei vine după ce în luna iunie, IRI Investments a primit o infuzie de capital de aproape 40 de milioane de euro de la acționarii înregistrați în Olanda, conform datelor apărute în Monitorul Oficial. Astfel, capitalul social al companiei a ajuns la 171 milioane de euro.

Infuzia vine după ce la jumătatea anului trecut compania mai primise circa 130 mil. euro de la acționarii majoritari.

IRI Investments BV deține proprietăți forestiere în România și în Țările Baltice și caută oportunități de investiții și în alte țări. În același timp, sunt luate în considerare și alte investiții în România.

"România este prima țară în care IKEA Group a creat o nouă companie care să administreze proprietățile forestiere, în timp ce, în Țările Baltice, pădurile au fost inițial administrate de companii externe, potrivit ZF.ro.Articole din aceeaşi secţiune

Pagina a fost generata in 0.7573 secunde