Ignifugarea lemnului face diferența între o tragedie și un eveniment neplăcut

221

Articole de la același autor

De cele mai multe ori, acțiunea focului nu poate fi prevenită în totalitate sau oprită, dar poate fi întârziată, iar uneori, acest lucru face diferența între o tragedie și un eveniment neplăcut. Procedeul prin intermediul căruia se obține sporirea nivelului de rezistență la ardere poartă denumirea de ignifugare, iar în ziua de azi, aceasta reprezintă cea mai eficientă modalitate, în acest sens.

Specialiștii „Europrest” din Constanţa spun că operațiunea de ignifugare a lemnului poate fi realizată pe orice suprafaţă recunoscută pentru uşurinţa cu care se aprinde şi arde, cele mai des întâlnite fiind lemnul şi materialele textile. 


Procedeul constă în aplicarea, prin diferite metode, a unor produse ce conţin substanţe ignifuge, capabile de a întârzia semnificativ declanşarea arderii.


Foarte important de reţinut este faptul că acest procedeu nu transformă lemnul într-un material „imun” la foc, însă îi sporeşte considerabil rezistenţa la ardere. Strategia poate fi pusă în aplicare prin crearea şi aplicarea sistemului protecţiei la incendiu, combinând sistemul protecţiei pasive la incendiu, cu sistemul protecţiei active la incendiu. 


Pentru orice detalii legate de ignifugare, accesaţi site-ul www.euro-prest.ro sau direct https://euro-prest.ro/ignifugare-lemn-constanta/ (M.Ş.) 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6241 secunde