Ieșirea Greciei din zona euro înseamnă și ieșirea din UE

577
Ieșirea Greciei din zona euro înseamnă și ieșirea din UE - euro1-1320400978.jpg

Grecia va fi exclusă nu doar din zona euro, ci și din Uniunea Europeană dacă nu acceptă planul stabilit de "cei 27" vizând rezolvarea crizei datoriilor, a avertizat vineri ministrul francez al afacerilor europene Jean Leonetti, citat de AFP.


"A nu accepta acest plan înseamnă ieșirea din zona euro, iar pentru greci înseamnă ieșirea din Europa", a insistat Jean Leonetti într-un interviu acordat postului de radio Europe 1, adăugând că nu agreează o asemenea soluție.

Ministrul francez a reafirmat că ieșirea Greciei din zona euro și din UE nu trebuie să destabilizeze zona financiară.

"Cine se teme de ieșirea Greciei din euro și din Europa se află sub efectul contaminării. Au fost luate măsuri" pentru a preîntâmpina un colaps financiar european, a mai spus Jean Leonetti, referindu-se la prevederile Fondului european de stabilitate financiară /FESF/, convenit cu ocazia summitului organizat la 27 octombrie la Bruxelles.

"Dacă Grecia părăsește euro și Europa, ceea ce nu dorim, dar dacă ea decide astfel, atât euro, cât și Europa vor rămâne stabile", iar dacă ''rămâne în zona euro, rămâne în Europa, precum Irlanda, care a fost salvată fiind supusă aceluiași gen de disciplină și asistență", a conchis ministrul francez al afacerilor europene.

Comisia Europeană a indicat joi că, din punct de vedere juridic, părăsirea zonei euro nu este prevăzută în acordurile europene, care rețin doar ieșirea din Uniunea Europeană.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 31 Octombrie 2011
Stire din Economie : Europa se rupe în două
Pagina a fost generata in 0.8025 secunde