Iată unde puteți reclama încălcarea liberei concurențe

91
Iată unde puteți reclama încălcarea liberei concurențe - iataundeputetireclama-1515157279.jpg

Articole de la același autor

Consiliul Concurenței pune la dispoziția celor interesați Platforma Avertizorilor de Concurență, care poate fi vizitată pe site/ul instituției.

În materialul de prezentare se dau următoarele explicații:

"Cartelurile sunt înțelegeri ilegale între concurenți, care includ în principal fixarea prețurilor, împărțirea piețelor ori clienților și care au întotdeauna drept efect creșterea prețurilor afectând atât companiile cât și consumatorii.

Informațiile sunt esențiale pentru detectarea cartelurilor și derularea investigațiilor de către Consiliul Concurenței, de aceea avem nevoie de sprijinul dumneavoastră.

Dacă aveți cunoștințe din interiorul unei companii sau orice informații despre înțelegeri ilegale, nu ezitați să ne contactați.

Există situații când persoane din interiorul unei companii dețin cunoștințe sau informații specifice despre anumite înțelegeri ilegale, dar teama de consecințele negative îi determină să nu dezvăluie aceste informații. Furnizarea de informații utile pentru detectarea și pedepsirea cartelurilor ajută la prevenirea altor activități cu consecinte grave atât pentru consumatori cât și pentru companiile din sectorul economic afectat.

Consiliul Concurenței pune la dispoziția dumneavoastră, Platforma Avertizorilor de Concurență, (prin accesarea link-ului de mai jos) instrument prin intermediul căruia aveți posibilitatea să ne semnalați acordurile ilegale de care aveți cunoștință. Furnizorul informațiilor transmise prin intermediul acestei platforme nu poate fi identificat, prin urmare identitatea dumneavoastră rămâne anonimă și nu există posibilitatea ca autoritatea de concurență sau o altă autoritate să vă identifice, atât timp cât dumneavoastră nu doriți să vă dezvăluiți identitatea.

Platforma avertizorilor de concurență este un instrument nou, care asigură anonimatul persoanelor care doresc să comunice Consiliului Concurenței informații referitoare la activitățile de tip cartel ale unei companii.

Soluția tehnică este furnizată de SecWay Solution Whistleblower, Danemarca. SecWay Solution Whistleblower este găzduită de Azero A/S, Danemarca. Centrul de Date Azero A/S, Danemarca este securizat și certificat KPMG conform ISO 17799 Cod de bună practică pentru managementul securității informației, care presupune, printre altele, securitate permanentă. Informațiile transmise către platforma furnizată de către SecWay Solution Whistleblower și datele stocate pe server sunt criptate. Platforma este activă în permanență, garantează 100% anonimatul utilizatorilor și poate primi mesaje cu un număr nelimitat de caractere".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 04 Ianuarie 2018
Stire din Economie : Leul a început anul în forță
Miercuri, 03 Ianuarie 2018
Stire din Economie : Banca Leumi se retrage din România
Pagina a fost generata in 2.163 secunde