€ 4.734
£ 5.2448
$ 4.2129

Mai multe ştiri online:

Iată până când trebuie să vă dotați cu noile case de marcat

Ştire online publicată Marţi, 14 August 2018. Autor: Ion TIȚA-CĂLIN
Mai sunt doar 18 zile până când se va trece la aplicarea sancțiunilor pentru companiile mari sau mijlocii care nu s-au dotat cu case de marcat cu jurnal electronic.

Contribuabilii din această categorie au obligația să schimbe vechile case de marcat cu cele noi până la 1 septembrie 2018. În cazul agenților economici mici, termenul este 1 noiembrie 2018.

În prezent, procesul de implementare la nivel național a noului sistem de case de marcat dotate cu jurnal electronic este în plină desfășurare. Scopul introducerii lui este reducerea evaziunii fiscale și asigurarea unui mediu concurențial corect pentru toți contribuabilii. Ministerul Finanțelor Publice solicită tuturor celor implicați în acest proces să intensifice eforturile pentru finalizarea operațiunilor de avizare tehnică, fiscalizare, instalare și punere în exploatare a noilor aparate de marcat.

Intenția Ministerului Finanțelor Publice este ca acest proces să se deruleze fără afectarea activității operatorilor economici, urmând ca, până la finalizarea implementării noilor aparate de marcat, organele de control abilitate să deruleze o serie de acțiuni de tip preventiv și de îndrumare. 

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.8103 secunde