Iată cu cât a crescut câștigul salarial mediu al românilor

119
Iată cu cât a crescut câștigul salarial mediu al românilor - banidelastat-1589286865.jpg

Articole de la același autor

În luna martie 2020, la jumătatea căreia a fost instaurată starea de urgență în România, câștigul salarial mediu brut a ajuns la 5.386 lei, fiind cu 143 lei (respectiv 2,7%) mai mare decât în luna precedentă.


Câștigul salarial mediu nominal net a fost de 3.294 lei, în creștere cu 92 lei (respectiv 2,9%) față de februarie 2020. Comparativ cu luna martie 2019, câștigul salarial mediu net a crescut cu 7,1%.


Dacă pe medie câștigurile salariale nete au fost mai mari, în unele sectoare de activitate au fost consemnate diminuări importante, cauzate de întreruperea activității, intrarea în șomaj tehnic, reducerea producției ori încasări mai mici.
Cele mai semnificative reduceri s-au înregistrat după cum urmează: cu 9,9% în hoteluri și restaurante; cu 6,6% în activități auxiliare pentru intermedieri financiare, activități de asigurare și fonduri de pensii; între 3,5% și 6,0% în activități de producție cinematografică, video și de programe de televiziune, transporturi aeriene, extracția cărbunelui, activități de spectacole, culturale și recreative; între 1,0% și 3,5% în prelucrarea pieilor și blănurilor și confecționarea articolelor din aceste materiale, în industria mobilei, industria textilă și a confecțiilor, agricultură, vânătoare, telecomunicații. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9077 secunde