Iată ce trebuie să conțină magiunul de prune de pe tarabe și rafturi

125
Iată ce trebuie să conțină magiunul de prune de pe tarabe și rafturi - magiunprune-1389962055.jpg

Articole de la același autor

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a publicat astăzi un Ordin al ministrului agriculturii, al ministrului sănătății și al președintelui Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor pentru aprobarea Normei cu privire la natura, conținutul, fabricarea magiunului de prune, destinat consumului uman. Cetățenii și instituțiile interesate pot transmite opinii/propuneri/sugestii în termen de 10 zile.


Așadar, "magiunul de prune este o pastă groasă, omogenă, obținută prin fierberea prunelor proaspete, după îndepărtarea părților necomestibile, fără adaos de zahăr/zaharuri sau de produse alimentare ce conțin monozaharide sau dizaharide utilizate pentru proprietățile lor îndulcitoare", se arată în Normă.


La fabricarea produsului se pot utiliza următoarele ingrediente: nuci; semințe de oleaginoase cum ar fi semințe de floarea soarelui, semințe de dovleac, semințe de susan sau semințe de pin; alune de pădure, caju, castane, fistic, migdale, nuci Brazilia, nuci Macadamia sau nuci Pecan.


Apoi, materia primă pentru fabricarea magiunului de prune o reprezintă exclusiv prunele proaspete, respectiv toate soiurile care se pretează fabricării acestui produs. În Normă se mai arată că magiunul poate fi comercializat numai dacă acesta este conform definiției și condițiilor stabilite în textul acesteia, începând cu data intrării în vigoare a ordinului de aprobare a acesteia. Magiunul trebuie să prezinte un conținut de substanță uscată solubilă egal cu 55 % sau mai mult.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 22 August 2013
Stire din Sănătate : Beneficiile prunelor
Pagina a fost generata in 0.6562 secunde