Iată ce tarife maxime de interconectare la telefonie propune ANCOM, de la 1 ianuarie 2014

84
Iată ce tarife maxime de interconectare la telefonie propune ANCOM, de la 1 ianuarie 2014 - ancomaamendatorangefirmaesteacuz-1377780593.jpg

Articole de la același autor

Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) a publicat astăzi spre consultare publică tarifele maxime propuse pentru serviciile de interconectare în vederea terminării apelurilor telefonice la puncte fixe și mobile, determinate pe baza unor modele de calculație a costurilor. Autoritatea propune ca de la 1 ianuarie 2014 tariful maxim pentru terminarea apelurilor la puncte fixe să scadă de la 0,67 eurocenți/minut la 0,15 eurocenți/minut, iar tariful maxim pentru terminarea apelurilor la puncte mobile de la 3,07 eurocenți la 0,86 eurocenți/minut.




Tarifele maxime vor deveni obligatorii pentru toți furnizorii de rețele din România, identificați cu putere semnificativă pe piețele de terminare a apelurilor la puncte fixe și mobile din România: 51 de furnizori de rețele fixe și 6 furnizori de rețele mobile. La fel ca până acum, tarifele de terminare nu sunt diferențiate în funcție de tehnologia utilizată (de exemplu, 2G sau 3G, PSTN sau IP), de intervalul orar în care au loc apelurile sau de originea lor (puncte fixe, puncte mobile, rețele naționale sau internaționale). 


"Tarifele de interconectare rămân cheia competiției în telecom. Pe piața de terminare fiecare operator are un monopol natural și de aceea este nevoie să reglementăm aceste tarife, iar datele din piață demonstrează că nivelurile stabilite de ANCOM în ultimii 10 ani au stimulat concurența, inovația și investițiile în piața de comunicații din România. Sub presiunea concurenței, tarifele medii pentru apeluri au scăzut de 7 ori, iar consumul a crescut exponențial", declară Cătălin Marinescu, președintele ANCOM.  




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4297 secunde