Hotelierii români și bulgari vor turiști tot timpul anului

630
Peste 60 de agenți economici din turism, români și bulgari, s-au întâlnit ieri, la Constanța, pentru a căuta soluții de prelungire a sezonului turistic.
Evenimentul a fost organizat de Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură (CCINA) Constanța, în colaborare cu Camera de Comerț și Industrie din Dobrici, în cadrul proiectului comun "Turism 365".
Bugetul total este de 53.580 euro, din care 48.200 euro finanțare nerambursabilă prin Phare.
Pe lângă organizarea conferinței din perioada 14 -15 octombrie, agenda proiectului mai prevede și două ample vizite de documentare, în România (ianuarie) și în Bulgaria (martie).
"Extinderea sezonului turistic activ ar duce la o puternică dezvoltare economică a regiunilor Constanța și Dobrici. Soluțiile pe care le vom găsi - turism cultural, turism de afaceri, turism de shopping – vor fi puse în aplicare cât de curând", spune Ion Dănuț Jugănaru, vicepreședintele CCINA.
"Turism 365" este al optulea proiect comun al celor două camere de comerț, colaborarea durabilă dintre cele două instituții urmând să se concretizeze cu un centru de afaceri la Constanța, în 2010.
"Vom mai publica 400 de ghiduri turistice, în format electronic, în limbile română și bulgară, plus o bază de date online a evenimentelor și ofertelor de turism din ambele regiuni (business, cultură)", mai spune vicepreședintele CCINA.
O altă soluție alternativă de prelungire a sezonului este dezvoltarea segmentului de spa&wellness, care atrage foarte mulți turiști străini.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.0552 secunde