€ 4.7612
£ 5.3976
$ 4.256

Mai multe ştiri online:

Guvernul vrea să instituie măsuri de austeritate pentru 2019

Ştire online publicată Joi, 06 Decembrie 2018. Autor: Ion TIȚA-CĂLIN
Potrivit unui proiect de ordonanță de urgență privind unele măsuri fiscal-bugetare, începând cu data de 1 ianuarie 2019, valoarea punctului de pensie se menține la 1.100 lei și, începând cu 1 septembrie 2019, se majorează la 1.265 lei. Tot de la 1 septembrie 2019 va fi majorată indemnizația socială pentru pensionari, la 704 lei.

Pentru personalul plătit din fonduri publice, cuantumul sporurilor, indemnizațiilor, compensațiilor, primelor și al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care fac parte din salariul brut lunar, indemnizația brută de încadrare, solda lunară se menține, în 2019, la cel mult la nivelul cuantumului acordat pentru luna decembrie 2018.

În anul 2019, munca suplimentară efectuată peste durata normală a timpului de lucru de către personalul din sectorul bugetar încadrat în funcții de execuție sau de conducere, precum și munca prestată în zilele de repaus săptămânal, de sărbători legale se vor compensa numai cu timp liber.

În anul 2019, instituțiile și autoritățile publice nu vor acorda personalului bilete de valoare, premii, indemnizația de hrană și indemnizația de vacanță.

Începând cu data de 1 ianuarie 2019, până la 31 decembrie 2019, se suspendă ocuparea prin concurs sau examen a posturilor vacante sau temporar vacante din instituțiile și autoritățile publice. Prin excepție, ordonatorii de credite pot aproba ocuparea unui procent de maximum 50% din totalul posturilor ce se vor vacanta după data de 1 ianuarie 2019, numai în condițiile încadrării în cheltuielile de personal aprobate prin buget. Prevederile se aplică și instituțiilor publice locale.

În anul 2019 se mențin în plată la nivelul cuvenit pentru luna decembrie 2018 următoarele drepturi - indemnizațiile acordate persoanelor persecutate din motive politice, invalizilor, veteranilor și văduvelor de război, artiștilor interpreți sau executanți, academicienilor, revoluționarilor și ajutorul lunar pentru soțul supraviețuitor.

În anul 2019 nu se acordă ajutoarele sau indemnizațiile la ieșirea la pensie, retragere, încetarea raporturilor de serviciu ori la trecerea în rezervă. Prevederile nu se aplică în situația încetării raporturilor de muncă sau serviciu ca urmare a decesului angajatului.

În anul 2019, instituțiilor și autorităților publice, li se interzice achiziționarea, preluarea în leasing sau închirierea de autoturisme, și mobilier. Asigurarea lor se va putea face numai prin redistribuiri din cadrul aceleiași instituții sau de la alte instituții publice.

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

Eveniment
luni, 20 mai Foto : Vine! Foto cu Radu Mazăre în cursa TAROM Paris - București 37469 vizite, 0 comentarii Vine! Foto cu Radu Mazăre în cursa TAROM Paris - București
Actual
ieri, ora 11:35 Foto : Veste bună pentru români. Când se anunță următoarea minivacanță 2212 vizite, 0 comentarii Veste bună pentru români. Când se anunță următoarea minivacanță
Politică
marti, 21 mai Foto : UPDATE. Radu Mazăre, dus la Penitenciarul Rahova 1922 vizite, 0 comentarii UPDATE. Radu Mazăre, dus la Penitenciarul Rahova
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.8823 secunde