€ 4.7204
£ 5.2539
$ 4.2231

Mai multe ştiri online:

Guvernul vrea să amâne scumpirea gazelor de la 1 octombrie

Ştire online publicată Miercuri, 27 August 2014. Autor: Cuget Liber Online.
Direcția Generală Întreprinderi a Comisiei Europene dorește ca Guvernul să elimine obligativitatea producătorilor de gaze din România de a livra cu prioritate gaze din producția internă către populație, iar autoritățile de la București nu vor aplica creșterea prețului programată pentru 1 octombrie.

Potrivit calendarului de liberalizare a pieței gazelor asumat de Guvern prin acordurile cu FMI și Comisia Europeană, prețul gazelor livrate populației urma să crească cu 3% de la 1 octombrie.

„Legislația românească actuală prevede obligativitatea ca producătorii de gaze naturale să livreze cu prioritate gaze produse intern pentru populație și noi considerăm că acest lucru este perfect legal din punct de vedere al legislației comunitare. Direcția Generală Întreprinderi (DG Enterprise) dorește să eliminăm această prevedere, dar noi nu vrem”, a declarat ieri pentru Mediafax ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu.

O delegație guvernamentală condusă de Nicolescu a avut luni consultări, la Bruxelles, cu reprezentanții Direcției Generale Energie din CE în legătură cu aspecte naționale și regionale din domeniul gazelor naturale, potrivit unui comunicat al Departamentului pentru Energie.

Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.8582 secunde