Guvernul pregătește o nouă lovitură pentru firme

221
1
Guvernul pregătește  o nouă lovitură pentru firme - guvernullovitura-1406472581.jpg

Articole de la același autor

Modul de calcul al impozitului pe clădirile firmelor, stabilit în prezent în funcție de valoarea contabilă, va fi modificat. Potrivit viitorului Cod fiscal, aflat în lucru, va fi luată în calcul valoarea clădirii rezultată dintr-un raport de evaluare, similară valorii de piață. Efectul imediat este creșterea impozitului pe proprietate datorat de firme.

Argumentul guvernului este că, în prezent, valoarea impozabilă a clădirilor persoanelor juridice, care e înregistrată în contabilitatea acestora, poate fi substanțial diferită de valoarea reală a clădirii, în funcție de metoda contabilă folosită.

De pe urma schimbării metodei de calcul, vor avea de câștigat bugetele locale și armata evaluatorilor.

Pentru clădirile rezidențiale aflate în proprietatea firmelor, impozitul pe clădiri va reprezenta 0,1% din valoarea impozabilă a clădirii, iar pentru clădirile nerezidențiale, impozitul va fi cuprins între 0,25% și 1,50% din valoarea impozabilă a clădirii, calculată după noul criteriu. Cota exactă a impozitului va fi stabilită de consiliul local.

Noul sistem este justificat de guvern prin faptul că Fondul Monetar Internațional a recomandat schimbarea regulii de impozitare a pro-prietății, astfel încât acestea să se bazeze pe valoarea de piață.

În fapt, prin această măsură, guvernul dorește să acopere o parte din deficitul bugetar generat de reducerea CAS cu 5%.

Această măsură reprezintă o nouă lovitură, după introducerea impozitului pe clădirile speciale. În urma aplicării așa-zisei "taxe pe stâlpi", impozitele pe proprietate datorate de firme s-au dublat. 

Comentează știrea

cta
28 iulie 2014
ponta copy paste

Altceva nu stie . decat praf in ochi . reduce cas si ia cu 2 maini la impozit. Minciuni minciuni minciuni minciuni !

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7771 secunde