Guvernul Dăncilă se întoarce cu fața spre investiții

196
Guvernul Dăncilă se întoarce cu fața spre investiții - guvernuldancilasentoarcecufatasp-1562941240.jpg

Articole de la același autor

Preluarea conducerii PSD de o nouă echipă a dat tonul schimbărilor în politica Guvernului Dăncilă. De unde până mai ieri investițiile erau total ignorate, iată că, acum, au început să stârnească interesul. Drept dovadă, premierul Viorica Dăncilă a promis o autostradă cap-coadă, până la finalul mandatului. Mai mult, nemulțumită de mersul lucrărilor pe șantierele autostrăzilor, i-a cerut demisia directorului general al Companiei Naționale de Drumuri, Narcis Neaga.

Dar lucrurile nu se rezumă la atât. Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Regional (POR) tocmai a lansat spre consultare publică ghidul solicitantului pentru crearea infrastructurii spitalelor regionale de urgență. Este vorba de construcția și dotarea spitalelor de urgență regionale în regiunile Nord-Est (Iași), Sud-Vest (Craiova) și Nord-Vest (Cluj-Napoca). Finanțarea se ridică la 8,25 miliarde de euro, din care 6,7 miliarde de euro reprezintă sprijinul UE și 1,5 miliarde de euro - contribuția națională.

La rândul ei, Compania Națională de Investiții urmează să realizeze 406 terenuri de sport cu o valoare estimată de aproximativ 298 milioane de euro. Iar pe data de 10 iulie, a fost semnat contractul de finanțare pentru proiectul de reformare a sistemului românesc de achiziții publice. Valoarea totală a acestuia este de 119.971.468,35 lei (peste 25 milioane de euro), din care 104.536.167,55 lei (peste 22 milioane de euro) reprezintă finanțare nerambursabilă europeană. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.8363 secunde