Guvernul blochează angajările în instituțiile de stat și pregătește concedierile

692
3
Guvernul blochează angajările  în instituțiile de stat și pregătește concedierile - guvernulblocheazaangajarileurmea-1500564434.jpg

Articole de la același autor

Datele publicate de Eurostat (Oficiul de Statistică al Uniuniii Europene) demonstrează că politica bugetară a statului român merge într-o direcție greșită. După ce timp de opt ani a fost un exemplu pentru statele comunitare prin modul în care s-a încadrat în ținta de deficit bugetar de 3%, începând din 2017, România este de nerecunoscut. Iată, în primul trimestru al anului, deficitul guvernamental a înregistrat o creștere de 1,3% - cea mai mare din rândul statelor UE. De la un deficit de 1,8% din produsul intern brut, în trimestrul IV 2016, s-a ajuns la 3,2% din PIB, în primul trimestru al acestui an, în timp ce media UE este de 1%.

Creșterea deficitului guvernamental este efectul politicii sociale fără bază economică, promovată de coaliția guvernamentală PSD - ALDE.

Cu mare întârziere, Puterea a început să reacționeaze la acest pericol. Pe de o parte, s-a pus cu biciul pe ANAF, pentru a-l face să aducă mai multe venituri la buget, iar pe de altă parte, își sparge creierii să inventeze noi taxe și impozite.

Abia într-un târziu a înțeles că nu este suficient și că va trebui să recurgă la măsuri excepționale. Iar pentru început, va reduce rândurile armatei bugetarilor. Acesta este și motivul pentru care pe ordinea de zi a ședinței de guvern din data de 20 iunie 2017 s-a aflat "proiectul de ordonanță privind unele măsuri pentru administrația centrală".

Actul normativ prevede înființarea Comitetului pentru analiza organizării instituționale și a resurselor umane din administrația publică centrală.

Organismul va analiza organizarea și statele de funcții ale autorităților și instituțiilor publice (cu excepția autorităților administrative autonome), iar pe baza analizei va propune "măsuri de eficientizare a managementului resurselor umane din cadrul acestora". Mai pe șleau, va propune reducerile de personal.

De la data intrării actului normativ în vigoare și până la 31 decembrie 2017, se suspendă ocuparea prin concurs sau examen a posturilor vacante sau temporar vacante, inclusiv procedurile demarate în vederea ocupării posturilor vacante din cadrul autorităților și instituțiilor publice. Sunt exceptate procedurile pentru care anunțurile de concurs au fost publicate în Monitorul Oficial, până la intrarea ordonanței în vigoare. De asemenea, până la finele anului, vor putea fi organizate concursuri și examene pentru ocuparea posturilor vacante doar dacă sunt aprobate prin memorandum, în ședință de guvern, cu justificarea necesității și încadrarea în cheltuielile de personal prevăzute în buget.

Comentează știrea

Eu
21 iulie 2017
Pool

Mda, concediaza poolimea care face treaba si lucreaza cu publicul cum ar fi casierele si pasteaza sefimea cu bani multi.... Punem pariu ca asa va fi?

Moov
21 iulie 2017
Toti

Din partea mea sa-i dea pe toti afară.. .si asa cand ii cauti ei sunt in libere date de guvern.La felul cum este guvernată tara 50-60 % ar trebui dati afara instant..

Nazu
21 iulie 2017
Opinie

Pai sa inceapa cu senatorii si deputatii cate unu de fiecare judet ajunge.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7317 secunde