Guvernul asigură combustibil pentru reactoarele 3 și 4 de la Cernavodă, participând la capitalul social al firmei care le va exploata

2970
Guvernul asigură combustibil pentru reactoarele 3 și 4 de la Cernavodă, participând la capitalul social al firmei care le va exploata - 122919131841511481-1325246813.jpg

Articole recomandate

Guvernul va asigura cantitatea de apă grea pentru punerea în funcțiune și completarea necesarului pe timpul viitoarei exploatări a unităților 3 și 4 ale Centralei nucleare de la Cernavodă, potrivit unei ordonanțe de urgență publicate joi în Monitorul Oficial.

"Pentru punerea în funcțiune și pentru completarea necesarului tehnologic pe timpul exploatării unităților 3 și 4 de la Centrala nuclearo-electrică de la Cernavodă, Ministerul Administrației și Internelor, prin Administrația Națională a Rezervelor de Stat, acumulează cantități de apă grea și octoxid de uraniu ca stocuri de rezervă", se arată în OUG adoptată joia trecută de Guvern.

Aceste cantități de combustibil vor fi scoase din rezervele de stat, cu caracter definitiv, și folosite, fără plată, pentru punerea în funcțiune a unităților 3 și 4 ale Centralei.

Combustibilul va fi utilizat de Ministerul Economiei ca aport în natură la capitalul social aferent firmei care va pune în funcțiune reactoarele 3 și 4, se mai arată în OUG. "Cantitățile scoase se utilizează de către statul român, prin Ministerul Economiei, Comerțului și Mediului de Afaceri, ca aport în natură la capitalul social aferent societății ce pune în funcțiune și exploatează unitățile 3 și 4 de la Centrala nuclearo-electrică Cernavodă", stipulează ordonanța de urgență adoptată joia trecută.

Cu o zi înainte, Guvernul adoptase o hotărâre prin care aloca 79 de milioane de lei pentru suplimentarea bugetului Ministerului Administrației și Internelor pe anul 2011 în vederea achiziționării de apă grea de către Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale.

Realizarea reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă este un obiectiv prioritar pentru Ministerul Economiei, care intenționează să pună la punct investiția în regim de parteneriat public-privat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 30 Decembrie 2011
Stire din Eveniment : Dosar penal pentru că a furat o barcă
Pagina a fost generata in 0.4477 secunde