Guvernul a dublat numărul de muncitori din afara UE care vor avea drept de muncă în România

819
Guvernul a dublat numărul de muncitori din afara UE care vor avea drept de muncă în România - muncitoristraini0-1628693014.jpg

Articole de la același autor

Guvernul a aprobat, în şedinţa de miercuri, suplimentarea la 50.000 a contingentului de lucrători din afara UE care pot solicita drept de muncă în acest an în România, a anunţat ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan. „Guvernul a aprobat suplimentarea la 50.000 a contingentului de lucrători non-UE pentru 2021, cu 25.000 mai mult decât numărul de lucrători aprobat la începutul acestui an”, a precizat Raluca Turcan. Ministrul Muncii a argumentat măsura prin faptul că numărul de cereri pentru angajarea de muncitori străini a crescut cu 27,8% în acest an.

„De la începutul acestui an şi până la sfârşitul lunii iulie au fost eliberate 17.196 avize de angajare (adică 68,7% din total) şi pentru acelaşi interval de timp sunt în curs de soluţionare alte 3.620 de solicitări de eliberare a avizelor de angajare”, a mai spus Raluca Turcan. Ministrul Muncii a mai arătat că şi numărul locurilor de muncă vacante din România a crescut în acest an, iar aproape 30.000 de locuri de muncă disponibile transmise de angajatori la ANOFM sunt comunicate în mod repetat de aceştia.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8841 secunde