Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, explică de ce s-a apreciat leul

215
Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, explică de ce s-a apreciat leul - mugurisrescu-1581175408.jpg

Articole recomandate

Moneda națională s-a apreciat în ultimele zile deoarece un vânzător important a vândut mai multă valută și acesta a dus la întărirea leului, a explicat, vineri, guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu, la o conferință de presă relatează Digi 24.


"Cred că în primul rând trebuie înțeles că piața valutară are mulți determinanți și faptul că ne-am obișnuit ca un eveniment politic sau altul să aibă impact imediat asupra pieței valutare nu este o percepție eronată, pentru că evenimentele politice categoric că influențează piața, dar evenimentele politice nu sunt singurele. În ultimele zile, din datele noastre, sunt unele informații pe care le obținem și noi cu o anumită greutate, a acționat în principal faptul că pe piața monetară așa cum se întâmplă de obicei între 25 ale lunii precedente - 5-10 luna curentă apare o relativă lipsă de lichiditate pentru că firmele, populația, toate își plătesc impozitele la stat, dările la stat și atunci în contul Ministerului de Finanțe de la Banca Națională a României apare un surplus. E ca și cum ar steriliza banca națională banii respectivi. Ei ies din circulație. Am mai dat explicația asta, acum simplific. Și când pe o asemenea situație apare un vânzător mai important și asta pot să vă garantez că de data asta nu am fost noi, Banca Națională, a fost un client. Pot să bănuiesc, dar ce spun în continuare este pură speculație, că s-o fi gândit și el "pică Guvernul, se depreciază cursul, hai să vând acum o sumă mai mare ca să câștig", oricine vrea să câștige mai mult, dar nu s-a întâmplat. A vândut mai mult și s-a apreciat cursul", a spus Mugur Isărescu, potrivit Agerpres.


Guvernatorul BNR a afirmat că acesta a vândut valuta timp de câteva zile. El a explicat că piața leului nu este una "foarte adâncă" și când cineva vine cu 100 de milioane sau 200 de milioane de euro și le vinde poate să miște cursul.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 08 Februarie 2020
Stire din Economie : Pulsul economiei
Pagina a fost generata in 0.7713 secunde