Guvernanții români sunt atenționați că nu respectă normele UE

173
Guvernanții români sunt atenționați că nu respectă normele UE - guvernantiiromaniatentionaticanu-1564337764.jpg

Articole de la același autor

Comisia Europeană a transmis statului român o scrisoare de punere în întârziere pentru că nu și-a îndeplinit obligația de a notifica măsurile naționale privind sancțiunile pentru încălcarea normelor UE privind gazele fluorurate cu efect de seră. 
Totodată le-a transmis guvernanților români un aviz motivat suplimentar pentru faptul că nu au eliminat restricțiile impuse comerțului cu gaze naturale dintre statele membre, astfel cum se prevede în normele UE privind piața internă în sectorul gazelor naturale. În iulie 2014, Comisia le-a mai trimis autorităților române un aviz motivat din cauza faptului că legislația din România creează bariere în calea liberei circulații a mărfurilor în interiorul pieței unice a UE. Comisia consideră că actualul cadru juridic român, prin faptul că impune producătorilor din România obligația de a acorda prioritate vânzărilor de pe piața internă, creează bariere nejustificate în calea exporturilor de gaze din România și, prin urmare, a solicitat eliminarea acestor bariere. România are la dispoziție două luni pentru a răspunde argumentelor prezentate de Comisie. În caz contrar, Comisia poate decide să sesizeze Curtea de Justiție a UE.


O altă scrisoare suplimentară de punere în întârziere a României, le solicită autorităților românești să abordeze eșecul sistemic în ceea ce privește monitorizarea poluării aerului, astfel cum se prevede în legislația UE. Deși România și-a revizuit întreaga rețea de monitorizare a calității aerului, persistă numeroase lacune în ceea ce privește numărul și tipul corespunzător de puncte de prelevare pentru măsurarea calității aerului.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.755 secunde