Mai multe ştiri online:

Ghid pentru informarea fermierilor

Ştire online publicată Sâmbătă, 19 Mai 2018. Autor: Ion TIȚA-CĂLIN
Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a publicat pe site-ul său (www.apia.org.ro), Ghidul fermierului privind ecocondiționalitatea - 2018. Acesta este un instrument de informare menit să sprijine fermierii în cunoașterea și respectarea normelor de ecocondiționalitate.


APIA recomandă fermierilor să citească cu atenție ghidul, pentru cunoașterea normelor de ecocondiționalitate pe care trebuie să le respecte, în funcție de tipul de exploatație pe care o dețin sau activitatea agricolă pe care o desfășoară.


Potrivit legislației europene și naționale, orice fermier care solicită plăți la APIA trebuie să respecte aceste norme pe tot parcursul anului, pe toate parcelele agricole din cadrul exploatației, indiferent de mărimea acestora (inclusiv pe cele nesolicitate la plată și pe cele care nu mai sunt folosite în scopul producției). 


Nerespectarea de către fermieri (din neglijență, din neștiință sau în mod intenționat) a normelor privind ecocondiționalitatea conduce la aplicarea sancțiunilor administrative de reducere a plăților sau excluderea de la plată, pentru unul sau mai mulți ani, după caz. 


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.8099 secunde