Ghid pentru informarea fermierilor

177
Ghid pentru informarea fermierilor - ghidfermieri-1526648513.jpg

Articole de la același autor

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a publicat pe site-ul său (www.apia.org.ro), Ghidul fermierului privind ecocondiționalitatea - 2018. Acesta este un instrument de informare menit să sprijine fermierii în cunoașterea și respectarea normelor de ecocondiționalitate.


APIA recomandă fermierilor să citească cu atenție ghidul, pentru cunoașterea normelor de ecocondiționalitate pe care trebuie să le respecte, în funcție de tipul de exploatație pe care o dețin sau activitatea agricolă pe care o desfășoară.


Potrivit legislației europene și naționale, orice fermier care solicită plăți la APIA trebuie să respecte aceste norme pe tot parcursul anului, pe toate parcelele agricole din cadrul exploatației, indiferent de mărimea acestora (inclusiv pe cele nesolicitate la plată și pe cele care nu mai sunt folosite în scopul producției). 


Nerespectarea de către fermieri (din neglijență, din neștiință sau în mod intenționat) a normelor privind ecocondiționalitatea conduce la aplicarea sancțiunilor administrative de reducere a plăților sau excluderea de la plată, pentru unul sau mai mulți ani, după caz. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6228 secunde