GALERIE FOTO / Un ARO special pentru Dictator! Cum arăta mașina de suflet a lui Nicolae Ceaușescu

9193
2
Mai țineți minte cât de greu se cumpăra un autoturism în Epoca de Aur? Făceai economii o viață, scoteai apoi banii de la CEC, plăteai și apoi… așteptai. Un an, doi, chiar trei, până să îți vezi Dăciuța în garaj.

Pentru ARO, lucrurile erau și mai complicate. Considerat produs de lux, ARO era destinat, în principal, nomenclaturii, iar cel mai tare automobil de teren fabricat în țara noastră îi aparținea, firesc, dictatorului Nicolae Ceaușescu.

După Revoluție, mașina a fost vândută, iar noul proprietar a scos-o la vânzare, solicitând nu mai puțin de 30.000 de euro.

E mult, e puțin? Merită acești bani, ținând cont și de încărcătura istorică? Greu de făcut o evaluare. Cert este că mașina avea dotări cu mult peste cele oferite populației, mare parte dintre ele fiind inaccesibile omului de rând chiar în anul 2017.

Așadar, este vorba despre un ARO 306, an de fabricație 1987, folosit destul de puțin de Nicolae Ceaușescu, în deplasările din țară și în special la partidele de vânătoare.

Mașina este echipată cu un motor de 2,5, pe benzină, 90 CP, tracțiune spate.

Dotări - aer condiționat, geamuri electrice, trapă electrică, tapițerie piele, scărițe automate la praguri, culoare unică bleu.

Comentează știrea

"decretelul"
5 mai 2017
pe fostul "dictator"

sa-l pupati in cur si-n p...a toti marii "democrati" fosti comunisti sau cel putin pionieri care n-aveti loc de sigurul roman patriot.Ca va place sau nu Ceausescu a fost ultimul presedinte care si-a iubit tara si n-a fost jigodie ca altii care-au adus poporul la sapa de lemn.Va tot luati de omul asta care-a fost asasinat pentru ca si-a iubit prea mult tara.Sa va fie clar ba,Ceausescu era mandru ca s-a nascut roman.Hai siktir,"democratilor".

nicu
5 mai 2017
tractiune....

la faza cu tractiunea integrala spate m-ati pierdut...

Pagina a fost generata in 0.7807 secunde