GALERIE FOTO / Ploaie de premii la Topul județean al firmelor constănțene

1100

Articole de la același autor

Evenimentul cel mai important al lunii noiembrie îl reprezintă, fără îndoială, lansarea Topului societăților comerciale din județul Constanța, pe anul 2017. Ajuns la a XXV-a ediție, clasamentul realizat de Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța se bucură de un mare interes din partea mediului de afaceri.

Prezența pe podium are nu doar valoare sentimentală, ci și una materială. O diplomă de top dă strălucire și greutate cărții de vizită a firmei în relațiile comerciale.

Ieri, la festivitatea de premiere organizată la Complexul Melody, din Mamaia, erau prezenți oameni de afaceri, primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, și alți oficiali locali, reprezentanți ai corpului diplomatic acreditați la Constanța, ai partenerilor și sponsorilor care au contribuit la organizarea evenimentului.

În cuvântul de deschidere, Mihai Daraban, președintele Camerei de Comerț și Industrie a României și al CCINA Constanța, a arătat că, din totalul de 28.291 societăți din județul Constanța, care au depus bilanțurile financiar – contabile pentru anul 2017, au fost selectate, pentru Topul județean, 6.858 societăți care au îndeplinit criteriile cuprinse în metodologia aprobată de comisia constituită la nivel național. Acestea reprezintă 7 domenii de activitate economică, divizate în 365 de subdomenii.

Pentru anul 2017, au depus bilanțuri financiar – contabile un număr de 28.291 societăți din județul Constanța, cu 1.314 mai multe decât în anul precedent, cu 886 mai multe decât în anul 2015, cu 548 mai multe decât în anul 2014 și cu 466 mai multe decât în anul 2013, a precizat Daraban.

Datele conținute în bilanțurile financiar – contabile au fost prelucrate, utilizând platforma online națională, creată de Camera de Comerț și Industrie a României.

Clasificarea s-a realizat pe domenii, subdomenii de activitate și pe clase de mărime: microîntreprinderi, întreprinderi mici, întreprinderi mijlocii, întreprinderi mari și întreprinderi foarte mari.

Indicatorii generali utilizați pentru ierarhizarea societăților au fost: cifra de afaceri netă, profitul din exploatare, rata profitului din exploatare, eficiența utilizării resurselor umane și eficiența utilizării capitalului angajat.

Pentru o deplină transparență a modului în care au fost realizate clasamentele din acest top, metodologia respectivă a fost publicată și pe site-ul CCINA.

Pe primele trei locuri, în Topul județean al anului 2017, s-au clasat 1.440 de societăți, față de 1445, în anul anterior, clasificate în cadrul fiecărui subdomeniu de activitate.

În cadrul festivității, au fost acordate 73 de trofee de excelență firmelor clasate pe primul loc la ultimele cinci ediții ale Topului județean (2013 - 2017). Printre acestea se numără: Celco SA (care tocmai a împlinit 45 de ani de existență), CMA Ships Romania SRL, Alfa Beta SRL, Ameropa Grains SA, Duro SRL, Eco Bio Magic SRL, Euromaterna SA, Grup Petrol Marine SA, Rig Service, THR Marea Neagră SA, Utilnavorep, Zip Escort SRL și altele.

Companiei Rompetrol Rafinare SA i-a fost acordat premiul special, pentru că a înregistrat cea mai mare cifră de afaceri, cel mai mare profit brut, respectiv cea mai mare valoare a exporturilor, în anul 2017.

Catalogul editat cu acest prilej include și clasamentele cuprinzând primele 100 de firme, după cifra de afaceri și după profitul din exploatare. Topul județean al societăților clasate pe primele 5 locuri cuprinde 1.959 de firme. Pe primele 10 locuri s-au clasificat 2.777 firme. Aceste clasamente se vor regăsi în versiunea electronică a catalogului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2739 secunde