Furtuna a paralizat porturile Constanța, Midia și Mangalia

237
Furtuna a paralizat porturile Constanța, Midia și Mangalia - furtuna-1403283784.jpg

Articole de la același autor

CCINA eliberează avize de forță majoră pentru exonerarea de răspunderea contractuală


Furtuna care s-a abătut asupra litoralului românesc a afectat navigația maritimă. Piloții și echipajele remorcherelor au fost puși la grea încercare. "Pentru executarea în siguranță a manevrelor de in- trare și ieșire din port, piloții au solicitat suplimentarea numărului de remorchere" - a declarat, pentru cotidianul "Cuget Liber", Sorin Culețu, directorul companiei Black Sea Pilots. 


Începând din seara zilei de 19 iunie 2014, rând pe rând, porturile Constanța, Midia și Mangalia au suspendat manevrele navelor. La rândul lor, operatorii portuari au sistat operațiunile de încărcare-descărcare. Magaziile navelor nu puteau fi deschise sub ploaia torențială, iar vântul puternic, care sufla cu 70 km pe oră, reprezenta un pericol pentru manevrele macaralelor și podurilor rulante. 
În dimineața zilei de 20 iunie, în danele operative se aflau 34 nave, din care 32 nave în portul Con-stanța și 2 nave la Midia. În rada portului Midia așteptau să intre la operare trei nave, iar în cea de la Constanța, o navă. Fenomenele meteorologice excesive din ultimele zile au afectat activitățile economice de pe platformele portuare, din con-strucții, din transporturile rutiere, precum și culturile agricole. Pentru a fi exonerați de răspunderea pentru nerespectarea clauzelor contractelor în derulare, agenții economici se pot adresa Camerei de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța pentru a solicita eliberarea avizelor de forță majoră.
Consultanța de specialitate este asigurată gratuit de personalul din cadrul Direcției Juridice și Arbitraj (telefon 0241.619854; ruxandra. [email protected]; daniela.cismaru @ccina.ro).


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8739 secunde