FSLI "Petrom" s-a transformat în Sindicatul Național "Petrom - Energie"

1809
1
Prin modificarea Codului muncii și legislației sociale, Guvernul Boc a pus presiune pe sindicate, obligându-le să se reorganizeze. De la nivel confederativ până la bază, în societățile comerciale, au început discuțiile între organizații, în vederea fuziunilor.
Federația Sindicatelor Libere Independente "Petrom", condusă de Liviu Luca, a recurs la o altă solu-ție. Ea și-a schimbat titulatura, devenind Sindicatul Național "Petrom - Energie". Odată cu aceasta, prin reorganizare, fostele sindicate din componența federației vor deveni structuri teritoriale, a declarat, pentru cotidianul "Cuget Liber", Gheorghe Câtu, consilier pentru zona Dobrogea. Respectivele entități vor putea opta pentru a avea sau nu personalitate juridică, a explicat el. Modul de organizare internă a SN "Petrom - Energie" va fi stabilit la conferința ce va avea loc la finele acestei luni.
Conducerea mega-sindicatului de întreprindere va putea negocia contractele colective de muncă în toate companiile în care are structuri, dacă jumătate plus unu dintre salariați sunt membrii săi. O asemenea organizare sporește forța de negociere și de luptă a sindicatelor, apreciază Câtu.
În județul nostru, din SN "Petrom - Energie" fac parte Sindicatul Salariaților din Petrom Offshore, Sindicatul Independent al Platformelor Petroliere, Sindicatul Petroserv Constanța, Sindicatul GPM, Sindicatul Peco și Sindicatul Terminal Midia. Prin reorganizare, acestea vor deveni structuri teritoriale.

Comentează știrea

DANIEL
27 octombrie 2011
CURIOZITATE MARE DOMNILOR PETROLISTI/

DOMNILOR,,SINTEM SURPRINSI DE INCA O MARE INGINERIE SOCIO-POLITICA DE DOI LEI APLICATA DE MARELE NOSTRU LIDER,,LIVIU LUCA,,DE CE NU MODIFICATI STATUTUL FEDERATIEI DOMNILOR DACA TOT IISCHIMBATI DENUMIREA,,SAPUTEM SINOI MUNCITORI SA NE EXPRIMAM DREPTUL DE VETO,,SA VEDEM DACA LUCA ASTA MAI IA 5/100 DIN VOTURI SA MAI IASA PRESEDINTE,,NUL MAI VOR 98,9/100 DIN MUNCITORI VA SPUN EU DAR E INGRADIT DE STATUTUL ASTA CARE LA CLADIT SI FAURIT DUPA BUNUL SAU PLAC,,,LEGAL SI MORAL AR FI CA ODATA CU SCHIMBAREA DENUMIRI UNEI ENTITATI,SOCIETATI,ETC,,,SAI SCHIMBI SI FORMA SI STATUTUL,,,CE NAIBA IN PETROLUL ASTA NU MAI E NIMENI CU SINGE TOTI TREMURATI IN FATA LUI LIVIU LUICA ,,,,OAMENI BUNI NOI NE-AM JUDECAT CU PATRONATUL PT DREPTURILE PE CARE LIVIU LUCA LEA DESFINTAT,PIERDUT CU BUNA STINTA CUM NE APARA ASTA CU STATUTUL LUI DE 2 LEI E RUSINE CE AM FACUT TREBUIA SA NE JUDECAM CU EL SI CU SINDICATUL LUI DE 2 LEI PT CA EI NEAU TRADAT,,,SINT MUNCITOR, DAR MAI ACTIVEZ SI CA JURIST PE LA UNELE INSTITUTI, PT CA NUMI AJUNG BANI, EL PUBLICA SALARIU MEDIU PE RAMURA 2600LEI NOI..,,,POATE ACOLITI LUI AU ATITA EU NU AM DECIT 1300LEI NOI SA PROBEZE EL ASTA,,,,HAI FRATILOR SA FACEM CEVA NU VEDETI CA SI SPORTUL II ARUNCA PE CORUPTII ASTIA VECHI CARE SAU INFIPT IN SCAUNE TOT CA LUCA AL NOSTRU,,,,,,SCHIMBATI RAUL DE LA RADACINA APOI ATACAM LA VIIRF

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4756 secunde