FMI ar putea să rămână fără bani în cazul unei accentuări a crizei economice

2440
FMI ar putea să rămână fără bani în cazul unei accentuări a crizei economice - fmi2-1316961068.jpg

Articole recomandate

Fondul Monetar Internațional a avertizat că este posibil să nu existe suficienți bani pentru eventuale pachete de salvare necesare țărilor mari din zona euro, în cazul propagării crizei.
Șefa FMI, Christine Lagarde, a spus că, în prezent, instituția globală de creditare își poate îndeplini obligațiile, dar acest lucru s-ar putea schimba, în cazul în care criza se va accentua.
Oficial, liderii mondiali spun că nu există niciun plan pentru un faliment al Greciei. Însă informații neoficiale sugerează că liderii UE lucrează la un plan pentru a-i permite Atenei să intre în incapacitate de plată, dar să rămână în zona euro. Se crede că liderii vor să se concentreze pe recapitalizarea băncilor și suplimentarea fondurilor pentru mecanismul european de stabilitate financiară.
Potrivit BBC News, fondurile disponibile în cadrul mecanismului de stabilitate financiară vor fi suplimentate de la 440 de miliarde de euro la circa 2.000 de miliarde. De asemenea, planul ar permite Băncii Centrale Europene să cumpere mai multe obligațiuni italiene și spaniole, astfel încât cele două țări să nu aibă nevoie de un pachet de salvare, informează NewsIn.ro.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 22 Septembrie 2011
Stire din Politică-Administrație : Sprijin financiar pentru biserică
Luni, 05 Septembrie 2011
Stire din Actual : DSK a revenit în Franța
Pagina a fost generata in 0.4802 secunde