Florin Cîţu: „Patronatele au propus o majorare a salariului minim cu 8%”

527
Florin Cîţu: „Patronatele au propus o majorare a salariului minim cu 8%” - salariuminim2021catibanivorluaro-1631114036.jpg

Articole recomandate

Premierul Florin Cîțu a declarat, miercuri, că, în cadrul discuțiilor purtate în Consiliul Național Tripartit, patronatele au propus o majorare a salariului minim cu 8%, în vreme ce sindicatele au înaintat procentul de 10%.

„Am avut două obiective în discuția de ieri și amândouă au fost atinse: 1. salariul minim să nu mai fie un instrument politic, de acord au fost și patronatele și sindicatele; 2. propunerea creșterii salariului minim a venit în primul rând de la patronate. După ce agreăm formula care să fie folosită în fiecare an, vom adopta”, a spus Florin Cîțu. Reprezentanții Guvernului calculează care ar putea fi creșterea, a declarat, după întâlnire, Bogdan Hossu, liderul cartelului. „CNS Cartel ALFA susține realizarea unui acord tripartit (guvern – patronate- sindicate) care să cuprindă valorile de majorare ale salariului minim pe următorii trei ani, cu un mecanism de corecție pe parcurs, în cazul în care indicatorii înregistrează modificări față de valorile prognozate, lucru cu care participanții la întâlnire au fost de acord, a spus Hossu. „Rămâne să vedem prin calcule cu cât trebuie să crească și care va fi modalitatea de rezolvare a tuturor problemelor”, a spus liderul sindical.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9198 secunde