Floin Cîțu: Jumătate din deficitul bugetar din 2020 reprezintă costul crizei economice

137
Floin Cîțu: Jumătate din deficitul bugetar din 2020 reprezintă costul crizei economice - 1florincitu1aa-1597155611.jpg

Articole recomandate

Jumătate din deficitul bugetar din 2020 reprezintă costul crizei economice, iar acest cost are două componente, o creștere a cheltuielilor bugetare neprevăzute, precum cheltuieli cu sănătatea, asistență socială și o reducere semnificativă a veniturilor bugetare față de estimarea inițială, a anunțat ministrul Finanțelor, Florin Cîțu.


"În 2020, jumătate din deficitul bugetar reprezintă costul crizei economice. Să fie mai clar pentru toată lumea, jumătate. Iar acest cost are două componente, o creștere a cheltuielilor bugetare neprevăzute (cheltuieli cu sănătatea, asistență socială, etc) și o reducere semnificativă a veniturilor bugetare față de estimarea inițială. Aceasta este realitatea pe care socialiștii din Parlamentul României, împreună cu lacheii din jurul lor, vor să o ascundă românilor. Și plătesc bani grei pentru asta. Nu se opresc aici și nici nu se mai ascund. Vor să distrugă România și nu-i mai interesează nimic. Votează pe bandă rulantă legi fără surse de finanțare doar pentru că pot", a scris marți, pe Facebook, Florin Cîțu.


El a menționat că va administra în continuare cu prudență și responsabiliate finanțele României pentru a reduce cât mai mult din impactul negativ al crizei economice asupra României.




"Mai mult de jumătate din deficit, respectiv 23,04 miliarde lei (2,13% din PIB), este generat de sumele lăsate în mediul economic prin facilitățile fiscale și cheltuieli excepționale adoptate pentru combaterea efectelor epidemiei de COVID-19", se precizează în raportul MFP privind execuția bugetară.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6975 secunde