Fitch reconfirmă ratingul de țară al României

240
Fitch reconfirmă ratingul de țară al României - fitchreconfirmaratinguldetaraalr-1542636783.jpg

Articole de la același autor

Agenția de rating Fitch reconfirmă atât calificativul recomandat investițiilor aferent datoriei guvernamentale a României la BBB-/F-3 pentru datoria pe termen lung și scurt în valută și în monedă locală, cât și perspectiva stabilă.

Decizia este susținută de nivelurile moderate ale datoriei publice și ale PIB-ului pe cap de locuitor, precum și de evoluția pozitivă a indicatorilor dezvoltării umane care sunt superiori altor emitenți suverani din aceeași categorie de rating recomandată pentru investiții "BBB". Pentru anul 2018 agenția estimează încadrarea deficitului bugetar în ținta de 2,96% (conform metodologiei ESA).

"Anunțul Fitch Ratings reprezintă o nouă recunoaștere a faptului că România se bucură de o creștere economică sustenabilă, care va contribui la întărirea încrederii investitorilor în economia țării noastre, precum și în perspectivele solide de dezvoltare ale acesteia", apreciază Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor Publice.

Agenția de rating subliniază diminuarea riscului de supraîncălzire a economiei și prognozează pentru anul 2018 o creștere a PIB-ului real de 3,5%, iar pentru 2019 și 2020 o diminuare a acestuia la 3,2%, respectiv 3% pe fondul încetinirii creșterii economice în UE și al înăspririi politicii monetare, precum și în condițiile reducerii stimulentelor de natură fiscală.

Fitch apreciază că principalii factori care ar putea conduce la o îmbunătățire a ratingului de țară sunt: reducerea riscurilor instabilității la nivel macroeconomic și îmbunătățirea credibilității politicilor macroeconomice, asigurarea consolidării fiscale care ar îmbunătăți traiectoria pe termen lung a ponderii datoriei publice în PIB, precum și îmbunătățirea susținută a finanțelor externe. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3947 secunde